Sağlık Sektörü ve Bilişim Sistemleri masaya yatırıldı

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük binası Kültür Merkezinde düzenlenen Panel Üniversite öğrencilerinin akınına uğradı.
Tıp dünyasının bileşim sistemleri ile ilişkisini ve diğer sistemlerle etkileşim halinde olmasının gelecek adına olumlu gelişmeler arasında olduğunun altının çizildiği panele Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu ve Kırklareli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı. Kültür Merkezinde gerçekleşen "Sağlık Sektöründe Bilişim Sistemlerinin Kullanılması" konulu panele katılması beklenen Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç Yoğun programı nedeni ile katılamadı.

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fazıl Güler, Panel Başkanı olarak Kırklareli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mücahit Görgeç, Konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Levent Östürk, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Erdem Uçar, Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr. İlhan Umut Sağlık sektöründe bileşim sistemlerinin kullanılması adlı panele konuşmacı olarak katıldılar.
Panelin ilk konuşmasını Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Fazıl Güler gerçekleştirdi.
Eşinin bir sağlık firmasında Bilgi İşlem Müdürü olduğunu belirten Güler tıp dünyasının kendi içine dönük bir sistem olarak görülmesine karşın gelişen teknoloji ve bilişim sistemleri sayesinde artık dış teknoloji ve bilişim sistemlerine daha bağımlı olduğunu belirtti.
Panelde kürsüye davet edilen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr Levent Östürk konu ile alakalı olarak detaylı bilgiler verdiği konuşmasında birbirinden farklı disiplinler olan bu iki sektörün dışa açılıp birbirlerinden yararlanıp değişim ve gelişim içerinde olduğunu belirtti. Bilişim sistemlerinin sağlık sektöründeki yeri geriye dönüp baktığımızda çok farklı durumda olduğunu belirten Östürk bilgisayar teknolojisinin sağlık sektöründen insan vücudundan sinyal almaya kadar varan boyutlarda olduğunu söyledi.
Slâyt gösteri ile konu hakkında bilgilendirilen öğrencilere daha sonra uygulamalı bir şekilde bilişim sistemleri tanıtıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol