Sağlık Ekipleri Bu Kez Sınırda Görevdeydi

Kırklareli’deki sağlık ekipleri bu kez uluslararası bir vaka ile ilgilendi. 38 yaşındaki bir vatandaşın geçirdiği rahatsızlığın sonrasında Bulgaristan Burgaz hastanesinden alınarak Dereköy sınır kapısına ambulans ile nakledilen hasta buradan da Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünün ambulansları ile alınarak, hastaneye sevk edildi.

İş sebebi ile Bulgaristan'da bulunan bir vatandaş gerekli sağlık hizmetini ülkemizde alabilmesi için Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince nakledildi.
Hasta Dereköy sınır kapısı tampon bölgeden alınarak Kırklareli Devlet Hastanesine nakledildi
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit gerçekleştirdiği açıklamada; “İşi sebebi ile Bulgaristan'da bulunduğu öğrenilen; 38 yaşındaki vatandaşımızın gelişen ani nörolojik rahatsızlığı nedeniyle; tedavisine Ülkemizde devam edilebilmesi için yapılan görüşmeler ve koordinasyon sonrasında tedavisi süren Bulgaristan Burgaz hastanesinden alınarak Dereköy sınır kapısına ambulans ile nakledilmiş olup; Hasta Vatandaşımız Kırklareli Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans servisi bünyesinde bulunan tam donanımlı ambulans ve sağlık ekibimizle Dereköy sınır kapısı tampon bölgeden alınarak Kırklareli Devlet Hastanesine nakledilmiştir. Kırklareli Devlet Hastanesinde yapılan ilk muayene ve tedavinin ardından hastanın İstanbul İstinye Üniversite Hastanesi İnme Merkezine nakli sağlanmıştır. Hastamıza acil şifalar dileriz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol