Sağlık Çalışanları Aşılandı

Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan sağlık çalışanlarına Bulaşıcı Hastalıklar Birimi koordinasyonunda aşı uygulamaları gerçekleştirildi. Bu kapsamda Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit başta olmak üzere sağlık çalışanlara aşıları uygulandı.

Mevsimsel grip ülkemizde ve dünyada her yıl milyonlarca insanı etkilemekte, genel olarak bilindiğinden çok daha fazla sayıda hastane yatışlarına ve ölümlere neden olmaktadır. Grip hastalığı riski taşıyan belirli gruplar mevcuttur ve bu gruplar içinde yer alan sağlık çalışanları hem kendileri birçok hastayla karşılaştıkları için risk altındadırlar, hem de kendileri hasta olduklarında başka insanlara hastalık bulaştırma riski taşırlar.Sağlık çalışanları için Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl grip aşısı temin edilmekte ve ücretsiz uygulanması yapılmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen Grip aşıları, tüm resmi ve özel sağlık kurumlarımızda uygulanmaya başlatılmış olup aşılama çalışmaları hızla devam etmektedir.

Bu kapsamda Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğünde görev yapan sağlık çalışanlarına Bulaşıcı Hastalıklar Birimi koordinasyonunda aşı uygulamaları gerçekleştirildi. Kırklareli İl Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit başta olmak üzere sağlık çalışanlara aşıları uygulaması yapıldı.
(Gülben Gökçen)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol