Sağlık Bakanlığından aşı çağrısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik etti. 
Bakan Koca mesajında son aşıları üzerinden 6 ay geçen 50 yaş üstü ve risk gruplarının hatırlatma dozu aşı olmaları uyarısında bulundu. Koca mesajında; “Covid yeniden gündeme gelmeye başladı. Omicron varyantına bağlı vakalar, başka ülkelerde olduğu gibi bizde de artış gösteriyor. Sorunu alt etmekte tecrübe sahibiyiz. Son dozun üzerinden 6 ay geçtiğinde aşının etkisi azalmaktadır. Bu süre dolmuşsa, yeniden aşı olunması önem arz ediyor. Buna bizim verdiğimiz önemi siz de verin. 50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden 6 ay geçmişse, hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz. Bugünlerde sıkıntılarımız, üzüntülerimiz var. Birbirimizi anlayarak, birbirimize güvenerek sıkıntıları aşacağız. Emin olun. Bir tek, can kaybıdır ki o, telafi edilemez” dedi. 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden pandemi başında bu yana günlük olarak paylaşılan vaka tablosu veriler salgının etkisinin azalmasıyla haftalık şekilde paylaşılmaya başlanmıştı. 27 Haziran - 3 Temmuz tarihlerini kapsayan vaka tablosuna göre vaka sayısı; 57.113, vefat sayısının ise 25 olduğu kaydedildi. 
Covid-19 vakalarının artması üzerine, Covid-19 aşıları hatırlatma dozu için aşı randevuları da açıldı.
Koronavirüsten Korunma Yolları
- Özellikle el hijyenine dikkat edilmeli, eller iyice temizlenmeden ağıza, buruna ya da göze temas edilmemelidir. Eller, düzenlik aralıklarla su ve sabunla en az 20 saniye sürecek şekilde yıkanmalıdır. Su ve sabuna erişim olmadığı hallerde el antiseptiği gibi temizleyicilerle sıklıkla temizlenmelidir.
- Kapı kolları ve masa yüzeyleri gibi sık temas edilen alanların hijyenine ayrıca dikkat edilmelidir.
- Kağıt mendiller, yalnızca bir kez kullanılmalıdır.
- Hapşırırken veya öksürürken ağız ve burun mendille kapatılmalı, mendil yoksa dirseğin iç kısmı ile kapatılmalıdır.
- Mümkün olduğunca kapalı ve kalabalık alanlardan kaçınılmalı ve yaşanan kapalı alanlar sık sık havalandırılmalıdır.
- Bağışıklık sitemini güçlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat edilmeli, çiğ ya da iyi pişirilmemiş hayvansal gıdaların tüketiminden kaçınılmalıdır.
- Kapalı alanlarda maske takılmalıdır. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol