Sağduyunuz için teşekkürler

İçinde bulunduğumuz 21'nci yüzyılın Türkiye'sini dünyanın ekonomik ve sosyal değişimleri ile birlikte irdelemeliyiz. Hızla globalleşen bakış acısıyla bizim insanımızda, mesafe tanımayan iletişimin usta kullanıcısı. Ne yazık ki siyasetin hala Ata, dededen kalma particilik anlayışı ile yapılmaya çalışıldığı ülkemizde yaşanan değişim sıkıntılı ve sancılı. Yeni bin yılın çocukları olan 90 kuşağı ise heyecanlı, donanımlı  seslerini duyuracakları siyasi platformlar  ise onlara kapalı.
Değişimin en belirgin bir şekilde yaşanmaya başladığı dönemeç olarak kabul edile yeni bin yıl da eskiden kalma birçok şeyle vedalaşan, bireyler güncel yaşamlarında  boyutunun da nasıl olacağının çerçevesinin çizmiş değiller.
Gelişen ve dünyayı yönetmek gibi idealleri olan güçlerin kendilerinde olmayan ülke içi siyaseti gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin içinde taze tutma çabasını tarih kitaplarına baktığımızda uzak zamanda, her anlamda mesafeleri ortadan kaldıran internet vasıtası ile de incelediğimizde yakın zamanda görmekteyiz.
"Ülkeleri ya biz yöneteceğiz yâda bir mazeret üretip o ülkeyi katledeceğiz."
Mantığı ile yönetimsel değişimlerin ve çatışmalar çokça rastladığımız yeni bin yılın ilk çeyreğinde, Ortadoğu'da onun üzerinde savaş, Akdeniz'de ciddi bir ekonomik çöküş  ve tüm dünyada da (herkes tarafından kabul edilen) bozulan bir mali yapı.
Bu penceren bakıldığında yeni bin yıl öncesi Türkiye'nin olumsuz görüntüsünün dünyaya, dünyanın o zamanlarda bizler tarafından özenilen görüntüsünün Türkiye'ye dönüştüğünü görmekteyiz.
Bu günün Türkiye'si güçlü ekonomisi son 10yılın istikrarlı, gelişmeleri ile Ortadoğu'nun lideri olma yolunda, Büyük Türkiye'ye ye uzanan eller kırılsın diyoruz.
Saatlerce kesilen elektriği, haftada üç gün yayın yapan siyah beyaz tek TV kanalını, köydeki anamızın sesini duymak için en az gün beklediğimiz  telefon bağlantılarını, bir gecede döviz kuru farkıyla oluşan zenginleri, yurt dışı seyahat sınırlamalarını, döviz alım limitlerini, içki sigara kısıtlamalarını,  hatırlamadan büyüyen, en azından bunlarla yaşamayacakları bir gelecek hazırladığımız 90 Kuşağı gençlerimizi  her şeye rağmen doğru bildiklerine sahip çıktıkları için, cesaretleri için, şer odaklarına alet olmadıkları için tüm kalbimizle kucaklıyoruz.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Biz de bu geçleri tebrik ediyoruz. Kırklareli ve Türkiyenin bu gençlere ihtiyacı var.

  2. Very nice...