Sağanak devam ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Kırklareli’nde 2017 yılında 18 adet tesis hizmete açıldı. 01 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Kırklareli’nde 3 adet sulama tesisi ile 15 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 43 milyon 860 bin TL tutarında harcama yaptı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kırklareli’nde büyük yatırımlara imza attıklarını belirterek, hali hazırda halen devam eden projeleri tamamlayarak tarım alanlarını suyla buluşturmaya, vatandaşları ve verimli arazileri taşkınlardan korumaya devam edeceklerini söyledi.

Ülke genelinde yatırımlarına ara vermeden devam eden Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kırklareli’nde özellikle su alanında yeni tesisler açarak vatandaşa hizmet vermeyi sürdürüyor.
Şehirlere içme suyu temin eden, zirai arazileri modern sulama tesisleri ile suya kavuşturan, insanımızı ve toprağımızı taşkın zararlarından koruyan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırklareli’ne yeni tesisler kazandırmaya devam ediyor. Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen projelerin uygulandığı Kırklareli’nde 2017 yılında 18 adet tesis hizmete açıldı.
1 Ocak - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Kırklareli’nde 3 adet sulama tesisi ile 15 adet taşkın koruma tesisini hizmete açan Orman ve Su İşleri Bakanlığı bu tesisler için 43 milyon 860 bin TL tutarında harcama yaptı.
Tamamlanan sulama tesisleri ile 34.860 dekar zirai araziyi suya kavuşturan Bakanlık, bu tesislerle ülke ekonomisine de yıllık 13 milyon 944 bin lira katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca inşa edilen taşkın koruma tesisleriyle Kırklareli Merkez, Babaeski, Vize İlçesi ve Kofçaz Beldesi olmak üzere 2 ilçe, 12 köy, 1 mahalle ve 1.360 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak.
“Kırklareli’nde Büyük Yatırımlara İmza Attık”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Kırklareli’nde büyük yatırımlara imza attıklarını kaydederek şunları söyledi: “Bakanlık olarak hangi şehrimizin neye ihtiyacı varsa belli bir planlama çerçevesinde yatırım yapmaya ve bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Kırklareli’nde sadece geçtiğimiz yıl 18 adet tesisi hizmete açtık. Burada hâlihazırda devam eden projelerimiz var. Bu projelerle zirai arazilerimizi suya kavuşturmaya, vatandaşlarımızı ve toprağımızı muhtemel taşkın zararlarından korumaya devam edeceğiz.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol