Safet Üresin’e sürpriz doğum günü

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayının ilk birleşimini 1 Şubat Perşembe günü saat 11.00’da başlayan oturum ile gerçekleştirdi. Şubat ayının gündem maddelerinin görüşülmeye başladığı toplantıya Safet Üresin başkanlık etti.

1 Şubat 2018 Perşembe günü Safet Üresin başkanlığında gerçekleştirilen meclis, saat 11.00’da başladı. 

Ocak ayının 5.birleşimine ait tutanak özetlerinin kabul edilmesi ile başlayan oturum Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinden ayrıldığını açıklayan Ziya Eser’in veda konuşması ile başladı. Ziya Eser için gerçekleştirilen veda töreninin ardından meclis, olağan gündemini görüşmeye başladı.
Geçtiğimiz haftalarda açıklanan KHK ile açıklanan taşeron düzenlemesi ile ilgili olan bir teklifin gündeme alınması istendi. Teklif yapılan oylama sonrası oy birliği ile kabul edildi ve gündemin 2.maddesi olarak görüşülmesine karar verildi.
Taşeron için şirket
kurulması teklifi
görüşüldü
Maddenin konusu olarak; geçtiğimiz haftalarda kabul edilen taşeron yasası sonrası kadroya geçecek taşeron işçiler belli olmaya başlamasının ardından, İl Özel İdaresi’nde kadroya alınacak taşeron sıfatlı personel için bir şirket kurulması gerektiği açıklanıp, konunun çözüme kavuşması için bir şirket kurulması fikri meclis gündemine taşındı. Konu hakkında söz alan CHP Grubundan Bora Terzi, açılacak şirketin sıfatının ne olacağı ile ilgili soru yöneltti. Soru üzerine Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Bilal Kuşoğlu, şirketin sadece taşeron işçilerin kadroya alınması için açılacağını ifade etti. İlerleyen tarihlerde şirketin başka işleri ile ilgili de kullanılabilme ihtimalinin olabileceğini ancak yakın gelecekte böyle bir durumun söz konusu olmadığını sözlerine ekledi. Bunun üzerine teklifin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi için oylamaya sundu. Teklif oybirliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na aktarıldı.
Afetin şakası olmaz
Gündemde konuşulan diğer madde ise; Düğüncübaşı Köyü ve Tatarköy-Hamitabat arası menfez inşaatı yapımı veya yaptırılması işinin 2018 yılı bütçe ve yatırım programına dahil edilmesi, bu işlerden dolayı ihtiyaç duyulan ödeneğin Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’ne ayrılan bütçeden karşılanması ile ilgili teklifin görüşülmesi idi. Konu hakkında MHP, maliyetinin ve ödeme skalalarının belli olmadığı gerekçesini göstererek teklife sıcak bakmadı. Söz konu alanın menfez inşaatı konusunda geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun yağış sonucu olabilecek sıkıntılar öngörülerek konunun aciliyet taşıdığını ifade eden CHP ve AK Parti grupları olumlu oy kullanacaklarını açıkladı.
İleri tarihe ertelenirse bütçe bulunması
zor olabilir
Konu hakkında görüş bildiren İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Bilal Kuşoğlu, konunun ileri tarihe ertelenmesi halinde bütçe bulunmasının zor olacağını ve 2018 yılı bütçe ve yatırım yılında yapılmasının uygun olacağını ifade etti. Madde, 2 çekimser oy haricinde olumlu oy alarak idareden geldiği şekilde kabul edildi. Toplantı bu madde ile birlikte sonlandırıldı. Meclis 2 Şubat saat 11.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.
Afrin unutulmadı
Toplantı sonrası 3 partinin de sözcüleri söz alarak, 20 Ocak 2018 tarihinden itibaren Suriye’nin kuzeybatısında bulunan Afrin kentinde sürdürülen “Zeytin Dalı Harekatı”nda şehit olan askerlerimize başsağlığı, gazilerimize ise acil şifaler dilediler. Ordumuzun her daim muzaffer olmasını dilediklerinin altını çizdiler.
Safet Üresin ve
Kenan Çiftçi’ye
doğum günü
sürprizi
Toplantı sona ererken bir sürpriz ortaya çıktı. İl Genel Meclis Başkanı Safet Üresin’in doğum günü olması nedeniyle sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Üzerinde “İyi ki doğdun Baba” yazan pasta eşliğinde toplantı salonuna giren il özel idare personeli, Safet Üresin’in doğum gününü kutladı. Kutlamadan dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade eden Başkan Üresin, “Bu organizasyonu gerçekleştiren, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. O gün doğum günü olan bir diğer isim de Meclis Üyesi Kenan Çiftçi idi. İkili pastayı beraberce kestiler. Pasta kesilerek meclis üyelerine, personele ve basın mensuplarına dağıtıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol