Sadece kendilerini değil başkalarını da tehlikeye atıyorlar

Kırklareli’nde son günlerde evinde karantinada olması gerektiği halde dışarıda yakalanan kişilerin sayısı artmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’dan tatile gelen aynı aileden 4 kişi Balaban Köyü Velika Köprüsü mevkiinde yakalanırken önceki hafta Babaeski’de de 1 kişi alışveriş yaparken yakalandı. Hasta olduğu halde sokakta yakalananlara Pazar günü Büyükarıştıran Beldesi’nde iki kişi evlerinde yapılan kontrolde evlerinde olmadığı anlaşılınca tespit edildi. Karantinada olması gerekirken sokakta yakalananlara son olarak Kırklareli Merkez’de bir çiğ köfteci eklendi. Evinde olması gerektiğini halde Balkan Caddesi’ndeki dükkanını açan çiğ köfteci polis ekipleri eşliğinde 112 ekiplerince dükkanından alınarak evine götürüldü. Şahsa para cezası uygulandı. Şahsın ekiplere kendisini iyi hissettiğini söylediği öğrenildi.

Çin’in Vuhan kentinden başlayarak tüm dünyaya yayılan Kovit 19 pandemisi ülkemizde de binlerce insanımızın ölmesine neden oldu. Özellikle yaşlı hastalar üzerinde etkili olan hastalık nedeniyle birçok önlem alındı. Maske takmak bu önlemlerin en bilinenlerinden. Ayrıca virüs bulaşmış kişiler sağlık durumlarına göre evlerinde yada hastane de karantinaya alınıyor. Evlerinde karantinada olması gerekenler evlerinden ayrılmayacaklarına dair yazılı taahhüt vererek ve gerekli uyarılar yapılarak evlerinde kalıyor. Ancak bu kişilerin bazılarının verdikleri taahhütlere uymadıkları son günlerde sokakta yakalanan Kovit 19 hastalarındaki sayının artması ile anlaşılıyor. Bunlara ilimizde bilinen ilk örnek aynı aileden 4 kişinin İstanbul’dan Kırklareli’nin İğneada beldesine tatil yapmak üzere giderken Balaban Köyü yakınlarında Velika Köprüsü mevkiinde jandarma ekiplerinin yaptıkları kontrolde yakalanması oldu. Bir başka örnek ise Babaeski’de gerçekleşti. Yine karantinada olması gereken bir kişi Babaeski’de alışveriş yaparken ekipler tarafından yakalandı. Geçtiğimiz Pazar günü de Lüleburgaz’ın Büyükarıştan Beldesi’nde iki kişi yakalandı. Evlerinde karantinada olması gereken iki kişi jandarmanın yaptığı kontrolde evde bulunamadı. Söz konusu iki kişiye karantina kuralarını ihlal ettikleri gerekçesi ile kişi başı 3.150,00 TL olmak üzere toplam 6.300,00 TL iradi para cezası uygulanmak üzere tutanak tutuldu. Bazı kişilerin hasta olduğu ve karantinada olması gerektiği halde sokağa çıkması hem kendisinin hem de çevresindeki pek çok kişinin sağlığını tehlikeye atarken buna son örnek dün Kırklareli Merkez’de yaşandı. Kırklareli Merkez Balkan Caddesi’ndeki bir çiğ köftecinin Kovit 19 tanısı nedeniyle evinde karantinada olması gerekirken dükkanın açık ve kendisinin de burada olduğu tespit edildi. İhbar üzerine söz konusu dükkana sivil polis ekipleri ile 112 Acil Sağlık Hizmeti görevlileri geldi. Bulaşıcı hastalığa karşı gerekli önlemi alarak Kovitli hastaya yaklaşan ekipler şahsı ambulansa alarak evine götürdü. Şahsın dükkanını kapatarak kendisini almaya gelen sağlıkçılara herhangi bir ağrı sızı duymadığını kendisini iyi hissettiğini, dükkanına bir şeyler almak için geldiğini söylediği öğrenildi. Şahsa 3.150,00 TL idari para cezası verilmek üzere tutanak tutulduğu belirtildi.
Öte yandan kullara uymayanlara yönelik olarak denetimler sürüyor. Jandarma ekiplerinin Vize-Balkaya Köyünde,15 Ağustos Cumartesi günü, saat 01.20 sıralarında, Covid-19 kapsamında gerçekleştirdiği devriye sırasında E.K., S.E., M.Ş., A.T.S., A.K., B.E.Z., İ.D.N., B.A., Z.B.P., U.B.Ö., O.C., A.T., M.Z.M., M.A.B, C.K., A.Ü., S.G., R.S., Ç.S.E., E.G.Ü., M.G., H.C., A.B.A., S.B., A.Y., A.K. ve A.T. isimli şahısların maskesiz oldukları tespit edildi. Şahıslara,1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesi kapsamında kişi başı 900,00 TL olmak üzere toplam 24.300.00 TL idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tutuldu.
Öte yandan aynı köyde saat 23.50 sıralarında, yapılan devriyede ise B.D., A.A.G., E.N.Ş., O.A.T., Y.S., H.K., E.B., E.G., M.P., E.M.K., P.İ., K.A., G.A.D., K.S., E.S., D.T. ve S.B.Ö. isimli şahısların maskesiz oldukları tespit edildi. Şahıslara,1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesi kapsamında kişi başı 900,00 TL olmak üzere toplam 15.300.00 TL idari para cezası uygulanmak üzere tutanaklar tutuldu.
Aynı köyde 16 Ağustos 2020 Pazar günü, saat 00.10 sıralarında, yapılan kontrollerde ise, D.Y., A.Ş., B.K., M.A., Y.S., C.D., A.T.S., E.F.Ü., K.A., P.İ., M.A., S.S., C.M.S., K.E., E.Ö., E.B., B.S., D.K.O., P.Y., S.Ç., G.K., A.T., S.G., K.B., H.E., M.A., L.E., F.S., A.K. ve I.D. isimli şahısların maske takmadıkları tespit edilmiş. Şahıslara,1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. maddesi kapsamında kişi başı 900,00 TL olmak üzere toplam 27.000.00 TL idari para cezası uygulanmak üzere tutanak tutuldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol