Saçınız mı dökülüyor? Artık sorun değil

Saç dökülmelerine ve saç problemlerine karşı saç çıkaran bitkisel yağlar olarak da malum bitkilerin en başında sarımsak gelir. Ayrıca ısırgan otu, saf zeytinyağı, argan yağı, badem yağı, biberiye yağı, papatya v.b bitkilerin yanında Defne, lavanta, ardıç, melisa, mersin, su teresi, ısırgan otu, kekik, biberiye, ada çayı, latin çiçeği, ceviz ağacı benzeri pek çok bitki etkilidir.
Saç çıkaran bitkisel yağlar ayrı etki alanlarına sahiptir. Isırgan otunun saç köklerinde biriken DHT oranını azaltması ve rahatlatması benzeri. Tatlı badem yağının yüklü miktarda E vitamini içermesi ve saç, kaş, kirpiklerin uzamasında büyük rol oynaması. Biberiyenin kan dolaşımını hızlandırması ve gözeneklerin huzurlu soluk almasından tutun da, mersin yağının saçlardaki ve saç diplerindeki kaşıntı, kepek benzeri sorunlara destek olduğuna dek faydalarını klinik ortamlarda kanıtlamış bitki türleridir.
Garlex saç dökülmesi sonucu saçlarını kaybeden insanlara gereksiz bir umut değil iyileştirme boyunca destek vaadediyor. Saç kökleri ölmemesi durumunda Garlex sarımsak şampuanı ve Garlex saç bakım losyonu kullanımında dökülen saçların bir daha geriye gelmesi olası olabiliyor.
Garlex saç köklerinde seyrekleşen ve zayıflayan ufak tüycüklerin güçlenip tekrar saç oluşumu gerçekleşe bilmesi sebebiyle Garlex sarımsak şampuanı ve bakım losyonunu müşterilerine sunmuş durumda. Hatta şüphesiz Garlex sarımsak şampuanı sarımsak kokusu içermiyor. Ürünü asgari 3 ay itinalı kullanmanız öneriliyor. Sebebi ise, ufak tüycüklerin hacim kazanarak bir daha saç kıvamına gelmesi 12 - 18 ay civarı sürmektedir.
SAÇ DÖKÜLMELERİNE KARŞI LAVANTA KÜRÜ:
*Bir tutam ( tahmini 5g ) lavantayı 750 ml kaynamakta durumda olan suya ilave ediniz. Tahmini 5'dk fazla yüksek sıcaklıkta ( kaynama noktasına yakın ) demleyiniz. Demleme tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz ve ılıkken süzünüz.
* Şayet, saçlarınız temiz ise demlediğiniz lavanta suyu ile saçlarınızı yıkayınız ve yarım saat bekletin. Yarım saat sonra yalnızca suyla durulayınız.
* Şayet, saçlarınız kirli ve çok yağlanmış ise, evvela yeşil sabun ya da şampuanla yıkayınız. Sonra demlenmiş lavanta suyu ile yıkayarak, yarım saat bekleyip, durulayınız.
Eğer saçlarınız kalıtsal sebeplerle dökülüyorsa saç çıkaran bitkiler veya saç emisyon vaadiyle satılan ilaçlar genel olarak yarar sağlamayacaktır. Saç çıkaran bitkiler yanlızca şuan için işlevini yitirmemiş, iyi olmayan beslenme ve aksi çevre koşulları sebebiyle zayıflamış saç köklerinde işe yarayabilir. Bu bitkileri faydalanarak yapacağınız bakım uygulamalarıyla saç derisindeki kan sirkülâsyonunu arttırarak saç köklerini canlandırabilir ve güçlendirerek yeniden saç çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Meryem Ana Dikeni
Ülkemizde boğa dikeni, bostan otu, sakin kenter, peygamber dikeni, mübarek dikeni olarak da tanınan Meryemana dikeni yüzyıllardır saç dökülmesi sebepleri aralarında gösterilen karaciğer hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Vücudun toksinlerde temizlenmesine destekçi olarak bu toksinleri saç üzerindeki aksi etkilerini ortadan kaldırır.
Ginkgo
Dünyada bulunan en önceki ağaçlar aralarında bulunan Ginkgo yapraklarının sağlığa faydaları bir birçok araştırmaya konu olmuştur.
Ginkgo yapraklarında bulunan ve antioksidan özellikteki flavonoidler ve terpenler'in kan dolaşımını düzenlemeye destekçi olduğu ve baş bölgesine kalan kan akışını arttırdığı bilinmektedir. Bu özelliği ile saç derisinde kan dolaşımını yükselten bitki saç köklerinin ek olarak çok oksijen alıp güçlenmesini sağlayabilir.
Relora
Manolya officinalis ve phellodendron amurense isimli 2 bitkinin kendinden elde edilen karışım bilhassa baskı ve endişe giderici özelliklere sahiptir. Bu 2 ruh durumunun belli bir süre saç dökülmesine neden olduğu biliniyor ve bitki özleriyle stresi azaltıp saç dökülmesini yavaşlatmak olası.
Meryem Ana Dikeni, Ginkgo ve Relora Bitkilerinin Kullanımı
Bazı bitkileri direk saç ve saç derinize uygulayabilir ya da bu bitki özlerini içerir kapsüllerden olabilirsiniz. Ancak hangi yolu kullanırsanız kullanın öncelik olarak doktorunuza danışmalısınız.
Çünkü bu bitkiler ve bitki özleri bazen alerjik reaksiyona ne sebeple olup saç dökülmesini hızlandırabilir. Ya da düzenli ilaç kullanıyorsanız bu ilaçların etkisini azaltabilir. Her doğal ürün her insan amaçlı yararlı olmadığından kullanım şekli ve dozaj bilgisi amaçlı bir uzmana danışmalısınız.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol