Saatçi CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı’na aday

3 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez İlçe Kongresi için başkan adaylığını
açıklayan ilk isim Gürcan Saatçi oldu. Saatçi; ‘’Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili dostlarım. Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı'na talibim. Bunu yürekten istiyor, kendime güveniyor, ne yapmam gerektiğini biliyorum.’’

15 Kasım Çarşamba günü CHP Kırklareli İl Başkanlığında yapılan haftalık toplantının başında Gürcan Saatçi, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Saatçi, Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını katılımın yoğun olduğu toplantıda yaptığı konuşmayla resmen açıkladı.
Gürcan Saatçi, adaylığını açıkladığı konuşmasında; ‘’ Öncelikle şunu söylemek istiyorum, burada bulunan herkes, bizler inandığımız, uğruna mücadele ettiğimiz, bedeller ödediğimiz bir anlayışın savunucularıyız. Bu anlayış doğrultusunda davrandığımız ve hareket ettiğimiz sürece Cumhuriyet Halk Partisi'nin önünde hiçbir engel kalmaz, bütün barikatları yıkıp geçeriz. Bir partili olarak, parti örgütünde samimiyetin, birliğin ve beraberliğin sağlanması gerektiğine inanıyorum. Kenetlenip, bir örgüt gibi hareket etmeyi düşünüyorsak, parti içi çekişmeleri bir an önce bitirmeli , uzlaşmacı, bütünleştirici bir ortam oluşturmalıyız. Bizler siyaseti sadece parti binası içine gelince, sanal ortamda ya da kameralar karşısında değil parkta, çarşıda, pazarda, caddede, banka kuyruğunda, kahvede, işyerinde yani her ortamda yapmalıyız.
‘’Hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni
hak ettiği yere çıkarmak için
var gücümüzle çalışacağız’’
Ben bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi'nin hiçbir etkinliğine, eylemine, organizasyonuna çağırılmayı beklemedim. Ben, buradaki birçok partilimiz gibi, sabah uyandığımda "bugün partim için ne yapabilirim" diyenlerdenim. Bana ne zaman ihtiyaç olsa, görevim neyse, üzerime düşen ne varsa yaptım bundan sonra da daima hazırım. Merkez İlçe Başkanı seçilirsem de örgüte rağmen değil örgütle birlikte, değerli üyelerimize rağmen değil onlarla birlikte yani hep birlikte Cumhuriyet Halk Partisi'ni hak ettiği yere çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız. Bu güne kadar kim ne yapmışsa, ne kadar az, ne kadar fazla ne yapmışsa Cumhuriyet Halk Partisi için yapmıştır. Şu andaki ve bundan önceki arkadaşlarımız da Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet etmek adına çok emek ve çaba sarf etmişler, çalışmışlardır. Hepsine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da hedefimiz örgütün birliği ve memleketin dirliği ve Türkiye'nin kurtuluşu olmalıdır. O yolda da birlikte yürüyeceğimize de inancım tamdır. Görev verilecek olursa her zaman görevimizin sorumluluğunun bilincinde olacağız, arkadaşlarımla beraber partimizi iktidara taşımak, örgütümüzü başarılı kılmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız.
Ben ve arkadaşlarım birbirimizin enerjisini tüketmeyeceğiz, parti içi çatışmalara asla izin vermeyeceğiz, her görüşü dikkate alacak, her düşünceyi dinleyeceğiz. Dürüstlüğümüzden ve etik değerlerden asla ödün vermeyeceğiz.
Bu onurlu göreve layık görülürsem her zaman doğrunun ve gerçeğin yanında olacağıma söz veriyorum. Yüce Atatürk'ün ilke ve devrimlerini yüceltmek için savaşacağıma söz veriyorum.
Sevgili Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, Atatürk'ün ilke ve devrimlerine, mirasına, öğretisine sahip çıkmak için kendini adamak demektir. Vatandaş yoksulluktan kurtarmak için didinmek, çabalamak, düşünmek demektir. Siyaset bana ne kazandıracak değil, ben kime ne kazandıracağım diyebilmektir.
Cumhuriyet Halk Partili olmak demek, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayabilmiş olmak demektir. Değişime cesaret edebilmek ve değiştirebilmek demektir.
‘’Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez
İlçe Başkanlığı'na talibim’’
Ben bu partiye Gürcan Bey olmak için gönül vermedim, siyasete ismimin başına ya da sonuna sıfatlar konulsun diye girmedim. Dışarıya çıkmak için bir sebep olsun, bir cemiyete dahil olayım diyerek, yalnızlık kaygısıyla da partili olmadım. Bu sebeplerle partili olunmaz. Olunursa da amaçtan ve idealden çok uzak bir şey olur. Benim amacım samimi, kenetlenmiş, ilkeli, sevgi ve saygıyla yoğrulmuş bir örgüt içerisinde görev alıp, iktidarla yapmamız gereken mücadeleyi kendi içimizde yapmaktan vazgeçerek, durmadan fikir ve çözüm üreterek partimizi layık olduğu iktidara taşımak için yılmadan ve yorulmadan çalışmaktır. Ve dostlarım bilirler, ben kolay yorulmam. Değerli Cumhuriyet Halk Partililer, sevgili dostlarım. Cumhuriyet Halk Partisi Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı'na talibim. Bunu yürekten istiyor, kendime güveniyor, ne yapmam gerektiğini biliyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım’’ ifadelerini kullandı. Partililerin alkışlarla cevap verdiği adaylık açıklamasından sonra Saatçi, hayırlı olsun dileklerini kabul etti.
Başkur, Saatçi’yi adaylığından
dolayı tebrik etti
Saatçi’nin adaylığını tebrik eden CHP Kırklareli İl Başkanı Ünal Başkur; ‘’Gürcan Başkanımızı ben kutluyorum. Başarı diliyorum. Tüm iyi niyet dileklerine katılıyorum. Kendi sözünde ifade ettiği gibi hep birlikteliği başarabildiğimiz zaman, buradaki kalabalığı sürekli kıldığımız zaman, AKP’nin tek adamlık mantığını yıkarız. Ama iyi niyet dileklerine katılır ve birlikteliği yaşattığımız çerçevede gönül ister ki her Çarşamba burası böyle kalabalık olsun. Salt bir seçim öncesinde değil. Bunu başarabilirsek başarı mümkündür. Bunu başarabilirsek o söylemlerin içini doldurmak mümkündür. Bu doğrultuda A’dan Z’ye en sade üyemizden ben il başkanına, milletvekiline kadar bu söylemi tekrar etmek ve gereğini yapmak zorundayız. Başarının sırrı burada. Ben tekrardan Gürcan Başkanımıza kolaylık diliyorum. Başka adaylar da mutlaka çıkacaktır. Çıkacak adaylara da önümüzdeki periyot için başarılar diliyorum. Hayırlı olsun. Bu partinin demokratik bir yarış içinde çıkaracağı nice adaylar bu partinin renkliliğidir’’ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol