Saadet Partisi’nden asgari ücret ve enflasyon tepkisi

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanı Mustafa Abdurrezzak gündemi değerlendirdiği basın açıklamasında; “Milyonlarca vatandaşımız asgari ücret zam oranlarının açıklanmasını merakla bekleniyor. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla birlikte asgari ücret neredeyse 200 dolar seviyesine kadar düştü. Bu durum başta gıda fiyatları olmak üzere birçok ürüne hemen hemen her gün zammın gelmesine neden oluyor” dedi.

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanı Mustafa Abdurrezzak yaptığı açıklamada; “Haftanın Gündemi raporumuzda, güncel gelişmeler ışığında yaşanan ve bu hafta yaşanacak olaylar başta olmak üzere gündemi veriler ve somut etkilerle değerlendirmeye devam ediyoruz” diyerek şu değerlendirmelerde bulundu;
“Resmi kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere güvenilir ve bağımız kuruluşlardan derlediğimiz bilgilerde bu hafta; asgari ücreti işlemeye devam ediyoruz. Milyonlarca vatandaşımız asgari ücret zam oranlarının açıklanmasını merakla bekleniyor. Döviz kurunda yaşanan dalgalanmayla birlikte asgari ücret neredeyse 200 dolar seviyesine kadar düştü. Bu durum başta gıda fiyatları olmak üzere birçok ürüne hemen hemen her gün zammın gelmesine neden oluyor. Vatandaş alışverişini artık kiloyla değil, gramla yapmaya başladı. Gıda fiyatlarında zam artışı sürerken, yakıt ve barınma harcamaları da tavan yaptı.
Asgari ücretli aldığı 2 bin 825 TL’yle nasıl yaşam mücadelesi verdiğini verilerle ortaya koyduk. TÜİK’in açıkladığı rakamlar tartışmalara sebep oluyor. TÜİK birçok ürüne gelen zamları makyajlamasına rağmen fiyatlardaki artışı vatandaşlar derinden hissediyor. Güvenilir araştırma kuruluşlarına göre ülkemizde enflasyon yüzde 60’lara dayanmış vaziyette.
Cumhurbaşkanlığı verilerini değerlendirdiğimiz raporumuzda, geçim mücadelesi veren milyonlarca vatandaş kredi kartlarına yöneldi. Bireysel kredi kartında patlama olurken, borcunu ödeyemeyip takibe takılan vatandaş sayısı da arttı. Bu süreçte bankalar servet kazanmaya devam ediyor. Perakende sektöründe güven düşerken, dış borcumuz ve risk primimiz artmaya devam etti.” (Saadet Partisi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol