Saadet Partisinden “Geçim İttifakı” Çağrısı

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığı dün İstasyon Caddesinde basın açıklaması gerçekleştirerek vatandaşlara seslendi.
Ekonomik sorunlardan bahseden Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Abdurrezzak, vatandaşlara sorunlara çözüm olmak için “Geçim İttifakı” çağrısında bulundu. “Biz, ülkemizde açlık ve yoksulluk diye bir problem, geçim derdi diye bir dert kalmasın diye buradayız, çalışıyoruz ve sizlerle beraberiz” diyen İl Başkanı Abdürrezzak yaptığı açıklamada; “Bizler Saadet Partisi
olarak insanımızın geçim mücadelesine destek olmak, insanımızı dinlemek, sesine ses olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için hep birlikte bir "Geçim İttifakı" kuralım istiyoruz! Türkiye'nin bugünkü haline bakıp da üzülen, bunalan, yorulan ve sıkılan her bir vatandaşımıza "Geçim İttifakında” bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığı tarafından dün Caddesinde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı İl Başkanı Mustafa Abdurrezzak yaparken, açıklama ülke ekonomisi ile ilgiliydi. “Biz, yolsuzluğun her türlüsünü, israfı ve verimsiz harcamaları önlemek için buradayız, hazırız” diyen İl Başkanı Mustafa Abdurrezzak, Türkiye’de açlık ve yoksulluk diye bir problem, geçim derdi diye bir dert kalmaması için çalıştıklarını ifade etti.
"Geçim İttifakında” bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz
Geçim İttifakı çağrısında bulunan Abdürrezzak; “Bizler Saadet Partisi olarak insanımızın geçim mücadelesine destek olmak, insanımızı dinlemek, sesine ses olmak ve sorunlarına çözüm üretmek için hep birlikte bir "Geçim İttifakı" kuralım istiyoruz!
Türkiye'nin bugünkü haline bakıp da üzülen, bunalan, yorulan ve sıkılan her bir vatandaşımıza "Geçim İttifakında” bir araya gelme çağrısında bulunuyoruz. Çünkü iktidarın yanlış ekonomi politikalarındaki inadı ve insanımızın derdine duyarsız kalması sebebiyle geldiğimiz noktada; sorunlar, sıkıntılar, problemler artık mutfaklardaki tencerelere dayanmıştır. Biliyoruz ki uzun zamandır giderek daha da pahalıya kaynayan hepimizin evindeki bu tencere; artık kaynamaz hale gelmiştir.
İnsanımızın çarşı-pazardan eli boş dönmek zorunda kalması nedeniyle bu tencere; artık dolmaz hale gelmiştir!
Şehrimizdeki, ilçelerimizde, mahallelerimizde birçok hanenin bu tencere; artık patates-soğan, dahi bulamaz hale gelmiştir. İşte bu nedenlerle biz Saadet Partisi olarak; Hayat pahalılığına, Adaletsiz gelir dağılımına, -Üretmeyen ekonomiye, İşsizliğe, Ağır vergilere, İtibar uğruna yapılan israflara karşı çıkarak; Bu tencerede artık dert değil, aş pişirmek istiyorum." diyen Tüm vatandaşlarımızı, hepimizin ortak gündemine; Geçim İttifakı'na davet ediyoruz! Mutfağımıza, evimize, sokağımıza, mahallemize, ilçemize, şehrimize ve de ülkemize hep birlikte sahip çıkalım istiyoruz! İşimize, aşımıza, kendimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım diyoruz! Çünkü biz daha iyisine, en iyisine layığız, bizim diğer toplumlardan hiçbir eksiğimiz yok, hatta fazlamız var. Biz sadece yanlış yönetiliyoruz ve bunu hak etmiyoruz” dedi.
10 Maddelik Liste
10 madde halinde yapılması gerekenleri ve Geçim İttifakı içeriğini paylaşan İl Başkanı Abdürrezzak şu cümleleri kullandı; “Şimdi Geçim ittifak, Acil Eylem Planı çerçevesinde hazırladığımız çözüm önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum:
İsraf ekonomisinden üretim ekonomisine geçilmeli, özellikle gıda enflasyonunu önlemek öncelİklİ hedef haline getirilmeli. Açlık sınırının dahi altında düşen asgari ücret yeniden düzenlenmeli ve bu ücretlerden vergi alınmamalıdır. Yeni istihdamlar vergi indirimleri ve hibelerle desteklenmelidir Esnafımıza acilen sicil affı getirilmeli, yeni ve beyaz bir sayfa açmaları kolaylaştırılmalıdır. İş kurma ve iş yapabilme süreçleri hızlandırılmalı, bunaltıcı bürokratik engellerin tamamı kaldırılmalıdır. Kredi kartı faiz oranları düşürülmeli; yerli malı ürünlerde vade sayısındaki artışlar teşvik edilmelidir. Bankaların pos cihazı komisyon oranları sıfırlanmalı ve para akışlarındaki gecikmeler kaldırılmalıdır. Elektrik, su, doğalgaz, internet ve iletişim giderleri gibi sabit giderlerden alınan vergiler azaltılmalı ve uzun vadede kaldırılmalıdır. Esnaf ve sanatkarlarımızın küçük ölçekli işlemlerde yaşadıkları kısa dönemli ödeme aksaklıklarının giderilmesi için ivedilikle bir fon oluşturulmalıdır.
Bunlar acilen atılması gereken adımlar kıymetli hemşehrilerim... İnsanımızın, esnafımızın, asgari ücretli çalışanlarımızın hızlı bir şekilde toparlanması ve bir nebze de olsa rahat nefes alabilmesi için hayata geçirilmesi geçirilmesi gereken adımlar..
Herkesi bunları düşünmeye, bu sese kulak vermeye ve bu çağrımıza ortak olmaya, milletin derdiyle dertlenen kadroları yetkilendirmeye davet ediyoruz.
Yüzlerimizdeki tebessümü, evlerimizdeki neşeyi, işimizdeki bereketi yeniden kazanacağımız günler temennisiyle.” (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Böyle laf oyunlarıyla laf ebeliğiyle "geçim ittifakı" vs...bir de "seçim de seçim" diyenlerin arasında olursanız o zaman samimiyetiniz sorgulanır. Ülke zaten pandemi sebebiyle yük altındayken bir de seçim masraflarını yükleyelim derseniz o "geçim" dediğiniz de hayal olur. İnsaf.

  2. bu ülkeye erken seçim çığırtkanlığı yapıp bir de amacımız geçim ittifakı demek yakışmıyor.

  3. beyzadelerin korkusu 20 Haziran 2021 Pazar 18:58:22

    Erken seçim iktidardarı iskambil şatolarının yıkılacağı telaşındalar.