Saadet Partisi Ziyaret Turlarında

Saadet Partisi Kırklareli İl Teşkilatı, meslek odaları ve esnaf ziyaretleri yaparak sorunları görüşüyor. Saadet Partisi Kırklareli İl Teşkilatı, Meslek Odaları ve Esnaf ziyaretleri yaparak sorunları görüşüyor. Ziyaretlere, Saadet Partisi Genel Merkez GİK (Genel İdare Kurulu) Üyesi ve Kırklareli İl Teşkilatı Sorumlusu Av. Sinan Tekin, İl Müfettişi Güner Aydın, İl Başkanı Salih Mehmet Aydın ve bazı Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldılar.

Kırklareli Ziraat Odası ile başlayan ziyarette, Saadet Partisi GİK Üyesi Av. Sinan Tekin, Türkiye tarımının gidişatının hiç iyi görmediklerine vurgu yaparak, “Tarım ve Hayvancılık bir ülke için stratejik ve olmazsa olmazlardandır. Ama bu sahada maalesef sürekli kan kaybediliyor.
İlgililer buna bir çözüm bulmazsa çiftçi de ülke de tehlikeli bir mecraya sürüklenir. Zaten sanayi de yıllardır bir adım bile atılamadı. Her şeyimiz ithalata dayalı. Bu ve diğer ülke sorunlarının çözümü ancak adil bir düzen ve liyakatli yöneticilerin iş başına gelmesiyle çözülebilir” diye konuştu.
Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, Saadet Partisi ekibinin bu ziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını belirterek teşekkür etti. Son yıllarda arazi toplulaştırma konusuna değinen Şaylan, “Toplulaştırma adaletli bir şekilde yapılırsa çok faydalı bir iş yapılmış olur” dedi.
Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanı Salih Mehmet Aydın ise iktidarın birçok yanlışlıklarına değinerek, “At’ın önüne et, İt’in önüne de ot konursa ikisi de aç kalır ve iki yiyecek de kokar. İş ehline verilmez, hak – hukuk gözetilmezse ne huzur ne de refah sağlanamaz” açıklamasını yaptı.
Görüşmede; hayvan çiftliklerinin yüzde 90’ının kapandığına, tarımda yapılan desteklerde yanlışlıklar, girdilerin sürekli yükseldiğine, Avrupa ülkelerinde yasaklanmış birçok tarım ilacının ülkemizde kullanıldığına, Trakya bölgesinde 300 bin dönüm arazinin satıldığına ve köylerin her geçen gün boşaldığına varınca birçok konu üzerinde duruldu.
Milli Görüş Lideri, Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın da anıldığı görüşmede, çiftçimizin hala onun dönemini aradıklarını ve 1950’li yıllarda yüzde 100 yerli imal etmiş olduğu Pancar Motor’unun yağmur, çamur, soğuk sıcak… her türlü şartlarda hala kullanıldığına da vurgu yapılarak kalkınmanın ancak üretim ve istihdama yönelik yatırımlarla olabileceğine vurgu yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol