Saadet Partisi Kırklareli İl Başkanlığı “Büyük Kudüs” Mitingine katıldı

Saadet Partisi’nin ABD Başkanı Donald Trump tarafından açıklanan tek taraflı “Orta Doğu Barış Planı”na tepki göstermek amacıyla Yenikapı’da düzenlediği “Büyük Kudüs Mitingi”ne Saadet Partisi Kırklareli Teşkilatı da katıldı. 60’tan fazla sivil toplum kuruluşu ve çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı mitingde İsrail ve ABD protesto edilerek sözde anlaşmasının hükümsüz olduğu vurgulandı.

Saadet Partisi’nin “Siyasi tartışmaları bırakıp Kudüs’ün özgürlüğünde birleşelim” mesajına karşılık veren yüz binlerce Kudüs sevdalısı, Türkiye’nin dört bir yanından Yenikapı’ya akın etti. 60’tan fazla Sivil Toplum Kuruluşu ve çok sayıda siyasi parti temsilcisinin katıldığı “Büyük Kudüs Mitingi”nde İsrail ve ABD protesto edildi, sözde yüzyılın anlaşmasının hükümsüz olduğu vurgulandı.
Mitingin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdulah Sevim, “Akan kan dursun, Yeni bir Dünya kurulsun istiyoruz” diyerek tüm katılımcılara teşekkür etti.
Mitingde daha sonra konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Plana hep beraber karşı çıkacağız” sözünü verdi.
Karşı Küresel İntifadanın Meşalesini Yakıyoruz
Saadet Partisi Kırklareli İl Teşkilatı’nın da tam kadro katıldığı mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bugün Kudüs için buradayız. Mescid-i Aksa için buradayız. Şehitlerimiz için buradayız. Yeryüzünün bütün mazlumları için buradayız. İdlib için, Doğu Türkistan için, Arakan için buradayız. Bugün İstanbul’da, Yenikapı’da, ırkçı emperyalizme karşı küresel intifadanın meşalesini yakıyoruz” mesajını verdi.
“Yeni Haçlı Seferi İle Karşı Karşıyayız”
“Kudüs, Osmanlı Devleti boyunca bütün dinlerin özgürce yaşandığı bir yerdi” diye sözlerine başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Biz Müslümanlar için Kudüs kutsaldır. İlk Kıblemizdir. Kudüs, barış şehri olmalıdır. Yahudiler Haçlı zihniyetine karşı Müslümanlarla beraber savaşmıştı. Bugün çağımızın Haçlı zihniyeti ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
Mitingde ayrıca, Hamas İslam Direniş Hareketi Kudüs Sorumlusu Musa Akkari, Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, HÜDAPAR Genel Başkanı İshak Sağlam birer konuşma yaptı. Filistinli mücahitlere “yanınızdayız” mesajı gönderilen mitingde İslam Dünyasına “Ümmet bilinciyle birleşelim, zalimlerin üzerine yürüyelim” çağrısı yapıldı.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol