SÜTAP’ta ilk deneme üretimi gerçekleştirildi

Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şengörür’ün ilk süt dökümü ile başlayan deneme üretiminde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meryem Çamur Demir, Genel Sekreter Ahmet Şimşek, Gıda Ar-Ge İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu ve Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Harun Uran ile Gıda AR-GE İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama Araştırma Merkezi personeli yer aldı.
Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hatice Şanlıdere Aloğlu’nun tesisin son durumu hakkında bilgiler vermesinin ardından üretimi gerçekleştirilen Klasik Beyaz Peynir, Köy Peyniri, Hellim Peynir, Kaşar Peyniri, Yoğurt ve Ayran katılımcılara ikram edildi.
Bu günlere şahitlik etmenin mutluluğu ve sevincini yaşadığını dile getiren Prof. Dr. Şengörür, “Ar-Ge, eğitim ve ürün geliştirme çalışmaları yaparak bölgemize katkı sağlanması amacıyla kurulan tesisimizin bu günlerine şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Elde ettiğimiz başarılara emek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
“İlk deneme üretimi” günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile sona erdi. 
(E.Yıldırım)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Allah aşkına haber ne ? "İlk süt dökümü" ? Bir tesisin açılışından mı bahsediyorsunuz ? Geliştirilen bir üründen mi ? Haber içinde bunu anlamaya çalışmak bile yordu. Neden net cümlelerle anlatılmaz ki bir haber ?