SON ZAMANLARDA

Son zamanlarda gençlerimiz çok çabuk evlenip, çok çabuk boşanma kararı veriyorlar, yok eşim beni aldatıyor, yok eve geç geliyor, yok beni artık sevmiyor gibi yedek sözlerden sudan sebeplerle.
Oysa boşanma kararı vermeden önce, belki bir psikoloji yardım alsalar aileler kurtulabilir.
Yıllarca kurmaya çalışıp çabalanan ailenin boşanmak için bir sebebi varsa, bu evliliği sürdürmek için binlerce sebebi olduğunu unutmayalım.
Sevgi bir örtüye benzer onu neyin üstüne serersek oraya yakışır.
Evli olan herkes bilir ki fedakârlık yapmadan evlilikler yürümez, bir aileyi ayakta tutmak için saygı çok önemlidir, ayrıca saygı sevginin eşiğidir eşikten geçmeden içeri girilmediği gibi saygının olmadığı yerde sevginin adı vardır sadece ve en hafif rüzgârlardan bile sallanmaya başlar.
Kusur arayanlardan değil, kusurları hoş görüyle örtmesini bilmediğimiz halde o hafif bildiğimiz rüzgârlar boralara dönüşüverir.
Kazandığımız her şeyi bölüşmek o kadar da zor değildir ama sıra evlatlarımızı paylaşmaya gelince işte o zaman canımız yanar, çünkü hiçbir anne baba karşı taraf mükemmel olsa bile evladından ayrı kalmayı kendine yediremez. Bu korkular sarınca yangın gibi kalbimizin dört yanını keş kelerin asla bir işe yaramadığı da aşikârdır. Bazen Kaprisler uğruna kaybedilen değerlerin pahası biçilmez biçilemez bunu en iyi annesiz veya babasız büyüyen çocuklar bilir.
Üstelik ayrılan anne babalar bir çocuklarının olduğunu ve bu çocuğun bir kanadı annesi ve diğer kanadı da babası olduğunu ya çok geç anlarlar ve ya hiç anlamak istemezler.
Hangi kanat kırılırsa kırılsın o kuş bir daha kolay, kolay uçamaz, uçacak zamanı gelse bile uçmayı göze alamaz.
Zamansız kırmayalım yavrularımızın kanatlarını, onların hatırı için kaprislerimizden, şüphelerimizden uzak kalmayı adet edinirsek kendimize sevgi denen örtünün hala ne çok yakıştığını görebiliriz her şeyden çok sevdiğimiz çocuklarımızın ve ailemizin üstüne.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol