SOLMAYACAK MISRALAR

Annelik bir varlığa hayat vermekle olmaz sadece, o sadece bir başlangıçtır.
Dokuz ay karnında taşıdıktan sonra, bir ömür bağrında taşımaktır bence.
Gecelere bağlanmayan sabahlar, bu günlerin telâşları, yarınlarımıza tırmanan endişeler derken,  bir bakarız ki esen yellerden bile sakladığımızı zamandan saklayamamışız, hiç büyümeyecek sandığımız yavrumuz okullu     oluvermiş.
"Gönlümün kızı" diye hitap ettiğim bir arkadaşım var, onunla sık sık buluşur şiirler okur, şarkılar söyler, acıları paylaşır, mutluluklarımızı katlarız.
Onun dünyası oğludur, elinden geldiğince terbiyeli ve sağlam karakterli olmasına özen gösterdiği kadar  sırası geldiğinde onunla oyunlar  oynar ama daha sosyal ve paylaşımcı olabilmesi için geçen yıl onu ana okula yazdırmasına rağmen Koray bir türlü benimseyemedi okulunu.
Bu yıl "Zübeyde hanım" Anaokuluna gidiyor.
Öğretmen Buket hanımın sayesinde, Koray, okula severek   gidiyor.
Sevgili öğretmen Buket hanım,  bir mucize gerçekleşti sanki diye paylaşıyor mutluluğunu benimle         genç anne.
Öğretmen küçük öğrencisinin tedirgin halini sezerek ona her yaklaştığında "seni seviyorum" demesiyle buzlar çözülmeye yüz tutmuştur. Daha sonralarında kulağına fısıldanan güzel sözler küçük Koray'ı öylesine okuluna ve öğretmenine bağlamış ki, rahatsız olduğu günlerde bile okulunu ister hale gelmiştir.
Sevgi kelimesinin sihiri, öğretmen Buket hanımın sabırı ile birleşince bir mucize çıkmıştır ortaya. Yıl boyu ağlayan, sızlayan okuldan kaçan çocuk bugün okuluna ve arkadaşlarına son derece bağlı ve yavaş yavaş sorumluluklar almaya başlamış bulunuyor. Belki de Buket hanımın mucizesi sırası gelince öğretmen, sırası gelince küçüklere bir anne olabilmesinden ileri gelmesidir, çünkü her öğretmen annelik yapamaz öğrencilerine.
Ne mutlu size Buket öğretmenim, bir kalp kazanmak bir savaş kazanmaktan bile zordur bazen.
Minik bir öğrencinizin dilinden dökülen bu mısralarla çizerken resminizi, gitmesin gözlerinizden yarınlara tutkular, eksilmesin yüzünüzden ne mucizeler ne de baharlar diyorum.
Ayrıca geçmiş yirmi dört kasım öğretmenlerimizin günü kutlu olsun, bu solmayan mısralar hepsine olsun yadigâr.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol