SEVGİ GÜNÜ

Bir mektup aldım geçenlerde zarflı çiçeklerle donatılmış mektupta eski günlerin kokuları, sanki rüyalara daldım adresini görünce. Sinir ötesinden geliyordu kucağında hasretler, gözlerinde bulutlarla, sevgililer günümü kutlamaya
 Haftalarca dolaşmıştı üstelik dikkatsizlik yüzünden KIRKLARELİ, yerine Kırıkkale'ye kadar gitmiş ve tekrar bana gelmişti.
Özledim seni! Diyor arkadaşım mektubunda hem de öyle özledim ki büsbütün özlem oldum sonunda.
Bak yıllar aldı ayların yerini biz seninle görüşmeyeli. Oysa bir tek günümüz ayrı geçmez giydiğimiz renkler değişmezdi.
Lanet okuyorum ayrıldığımız güne, koskoca ömrü bile aldı götürdü. Uzun yıllar girdi araya ama ben kimseleri koyamadım yerine!  Sen ne hallerdesin?
Sen hayallerinin ülkesine kavuştun ben hayal bile etmediğim diyarlarda kaldım.
Çocuklar büyüdü torunlarım bile var, yüzünü görmeseler de resimlerinden tanıyorlar seni. Beraber geçen günleri masallaştırıp anlatıyorum onlara.
Yokluğun çaresizlik be gülüm ne o eski günlere dönmek var şafaklarda, ne de seni unutabilmek.
Bu gün kar kış demedim deniz boyuna gittim. Kanat açmış martılara, esen rüzgârlara, çıldırmış deniz dalgalarına sordum durdum seni. Bu mektubumu da burada yazıyorum.
Bak yakında "sevgililer günü". Ben ona "sevgi günü" diyorum. Bu sevgi günü insanları birbirine kavuşturur ama sen yoksun iste neyleyim.
Bazen telefonlar çekmiyor, bazen hayat el vermiyor.
"Dalgalar sunuyor türlü güzelliğini ama sen yoksun, bunca renkli dünyada renksiz günlere gösteren." Beyazı kırmızı giymeyi çok severdin hatırlıyormuşsun ?, Bu gün  sevgi gününde  ellerimle sunamayacağım sana  al-beyaz karanfiller.  Solmayan mısralarımı kabul et artik sevgi gününde hediye niyetine.
İki dünya arasında kalmıştım sanki. Türkler göçte doğar gurbette ölür'sözleri gelip durdular boğazıma ham armut gibi."" " Ama büyük dostluklar ne kolay bulunur ne de kolay ölür.
Ben de hemen kaleme sarıldım: Sen beni ararken ben senin kalbindeydim sıcak sımsıcak duymadın mı? Diye.
Kalplere kazılan duygular değişemez zamanla.
Onlar zamanla çınarlaşır ve binlerce sevgi olarak döner sevenlerine.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol