SED hizmetleri devam ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, “Okul Destek Projesi” kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinden yararlanan çocuklara akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmeye devam ettiklerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak başta çocuklar olmak üzere dezavantajlı tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Bakanlığın politikaları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını, projelerini ilin sorunlarını çözme odaklı gerçekleştirdiklerini, yaptıkları çalışmalarının toplumsal anlamda farkındalık amacı taşıdığını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, SED hizmetleri ile alakalı yaptığı açıklamada, “Çocuklarımız, kadınlarımız, engelli ve yaşlılarımız, şehit gazi yakınlarımızın yaşadıkları sorunlara çözümler arıyoruz. Bu kapsam da başta çocuklarımıza yönelik olmak üzere ilimizde birçok projenin yürütülüyor. Bu bağlamda Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinin etkinliğini artırmak, ailelerde çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocuklara okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanları sunmak amaçlarıyla oluşturulan Okul Destek Projesi kapsamında Bakanlığımız SED Hizmetinden yararlanan çocuklara akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenmektedir” dedi.
“İhtiyaç duyan tüm kesimlere ulaşacağız”
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Karaman, Okul Destek Projesi’nin ilimizde uygulanmasının, yapılan bu proje ile sosyal hizmet desteği alan aileler ile geleceğimizin sahibi çocukları yalnız bırakmadıklarını, sosyal hizmet desteğine ihtiyaç duyan tüm kesimlere ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Karaman, bu proje kapsamında yapılan sosyal ve sportif faaliyetler ile sosyal kaynaşma duygusunun geliştirildiğini, milli ve manevi değerler eğitimi için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çağın sürekli gelişen değişen değerlerine uyumun zorluklarını hatırlatan Karaman, ailelerimize sosyal hizmet desteği sağlarken çağın gereklerine uygun, insanı merkeze alan çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Kırklareli’nde yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi, kapsamında görevli proje Koordinatörü Erdal Tekin ve proje ekibine çocuklar ve aileler adına teşekkür etti.
Çocuklarımızın ve ailelerimizin gönül tellerine dokunuyoruz
Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi Proje Koordinatörü Erdal Tekin de gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Pilot illerden birinin Kırklareli olmasının sevindirici. Bu proje ile Bakanlığımız sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklarımızın ve ailelerimizin gönül tellerine dokunuyoruz” dedi. Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Etkinliğinin Arttırılması Okul Destek Projesi kapsamında projede yararlanan yaklaşık 16 öğrencinin Haziran ve Temmuz ayları arasında yaklaşık 5 haftalık bir kurs alacaklarını, bu kursun haftada iki gün süreceğini ve kursun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri eşliğinde olacağını söyledi.
Tekin; “Eğitimlerin tamamlanmasından sonra kızlar ve erkekler arasında turnuva organize edilecek. Turnuvanın birincilerine ödüller ile mutlu edeceğiz” diye konuştu.
Sportif ve kültürel faaliyetlerin önemine değinen Proje Koordinatörü Erdal Tekin, masa tenisi kursu ile sporun çocuklarımızın günlük yaşamın bir parçası olması için çaba harcadıklarını, sporun çocukların gelişimsel dönemlerine katkı sunacağını, kendine güvenen özgüven sahibi, farkındalık oluşturmuş çocuklar ile geleceğe emin adımlarla yürümeyi hedeflediklerini belirtti. Tekin, “Masa tenisini seçme nedeni ile ilgili olarak, masa tenisi bireysel özelliklerin geliştirilmesi ile mücadele gerektiren, karşı tarafı iyi tanımak ve onun yapacağı hamleleri tahmin ederek, aynı zamanda hızlı karar alıp, iyi bir savunma ve iyi bir taktik ile rakibine üstünlük kurmayı gerektiren bir spor dalıdır. Böylelikle, çocuklarımız spor yaparken, rekabet etmeyi, rakibini tanımayı, hızlı karar alıp vermeyi ve böylelikle hedeflerine ulaşma konusunda azim ve çaba harcamayı öğrenecekler” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol