SEÇIMDE HÜLLE, SEMERCI ISTIFA ETTI

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi’nin 11 Subat Çarsamba günü gerçeklestirilen yeni dönem organ seçimleri sonucunda, ilginç bir sonuç ortaya çikmisti.

Iki listenin yaristigi seçimlerde, her iki listenin de baskan adaylari kendi gruplarindan Meclis’e girememislerdi. Ertugrul Ziya Çetintas önderliginde yola çikan “Mavi liste” seçimlerden galip ayrilmasina ragmen, kendisi meclise giremedi.

Ancak KTSO’nun Yönetim Kurulu olusturulma sürecinde, yeni Meclis isi kilifina uydurdu ve Meclis üyeligine seçilen Erdogan Semerci istifa ederek, yaratilan bu bosluga Çetintas getirildi. Bu gelismelerden sonra Çetintas’in Baskanlik görevine getirilmesi bekleniyor.

“Yasalligi tartisilir”

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi’nin, geçtigimiz Çarsamba günü gerçeklesen seçimleri büyük bir heyecana sahne olmus, iki listenin aday oldugu seçimlerde; beyaz listede Hasan Buzol ve gruplari, mavi listede ise Ertugrul Ziya Çetintas ve gruplari basa bas bir yaris götürmüslerdi.

Örnegin; “Yiyecek ve Içecek Maddeleri ile Temizlik Maddeleri” meslek grubunda beyaz liste 44, mavi liste ise 46 oy aldi. Yine “Finans Sigorta Gayrimenkul Saraflar ve Leasing Faaliyetleri” meslek grubuna mavi listeden 36 oy, beyaz listeden ise 35 oy çikti. Yani bu önemli yarisin sonucunu adeta 1 veya 2 oy farki belirledi. Toplam 10 grup üzerinden gerçeklesen seçimlerin sonucunda, mavi liste 7-3 üstünlükle seçimleri kazandi. Ancak her iki listenin Baskan adaylari da, kendi gruplarinda seçilemedi.

Kirklareli Ticaret ve Sanayi Odasi’na yillarini veren eski Baskan Hasan Buzol, Besinci grup olan “Gida Imalatçilari” meslek grubundan aday oldu, ancak 67 oy alan Mavi listeye karsi 59 oy alabildi. Böylece Meclis’e giremedi.

KTSO’nun yeni Baskanlik görevi için adi geçen Ertugrul Ziya Çetintas ise “Her türlü insaat malzemeleri alim satim mütahitlik mühendislik elektrik sihhi tesisat camcilar” meslek grubundan Meclis üyesi olarak seçime girdi. 104 oy beyaz listeye, 81 oy ise mavi listeye gidince, Çetintas da Meclis’e giremedi.

Ancak Çetintas, 10. Grup’tan da “Yedek Meclis Üyesi” olarak seçimlerde aday olmustu. 10. Grup, mavi listenin üstünlügü ile sonuçlaninca Erdogan Semerci ve Murat Alinterim Meclis üyeligine seçilmis oldular.

Bir ismin iki gruptan da meclis üyeligine aday olmasinin yasalligi tartisila dursun, Ertugrul Ziya Çetintas’in baskanlik yolundaki engeli, Erdogan Semerci’nin istifasi ile kalkmis oldu. Çetintas’in önümüzdeki günlerde “Yedek Meclis Üyesi” sifatini kullanarak asil Meclis üyeligine gelmesi ve sonuçta KTSO Baskanligi’na seçilmesi bekleniyor.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol