SARAY, GELİŞMEK İSTEYEN HUZURUN ŞEHRİDİR

11 Nisan 2016 günü Saray'da çok değerli arkadaşım MELİH KARACA ile Saray'ı konuştuk. Saray huzurun şehridir. Kırım ve Balkan göçmenlerinin bir arada yaşadığı güzel bir memlekettir.
MELİH KARACA: "Saray Halk Bankası müdürlüğüne Eylül 2015'te atandım. Ezine'de bir yıl, Hayrabolu'da 4,5 yıl müdür olarak çalıştım. Saray'da yaklaşık üç bin kişi Çerkezköy'de ve Kapaklı'da organize sanayi fabrikalarında çalışıyor. Saray ekonomisine her ay beş milyon lira civarında para girişi oluyor. Saray ekonomisi canlılık ve hareket kazanıyor. Yeni inşaatlar olmaktadır. Halk Bankası olarak amacımız düşen konut kredi faizleriyle Saray halkına, esnafına yardımcı olmaktır. Saray Esnaf Kefalet Kooperatif Bşk. ALİ ÖZENDİR." Dedi. Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanları esnafa Halk Bankası yardımıyla krediler veriyor. Kırklareli Esnaf Kefalet Kooperatif yeni başkanı HALİL KAHRAMAN'dır. Kendisine başarılar dilerim. Saray'a her gelişimde Çakıllı Belediyesi'nden Saray'da Mali Müşavir Bülent Kardeş'e uğrarım. Ortak noktamız Atatürk'e olan sonsuz saygımızdır. Trakya'daki Balkan Türkleri Atatürk'e saygılıdır. Eğitime, öğretime büyük önem verir. Ülkenin kalkınmasından, gelişmesinden yanadır. Emperyalizmin İslam dünyasını parçalayıp kardeş kavgasıyla, terörle yok etmesine karşıdır. Türk milleti tarih boyunca varlığını sürdürebilen büyük bir millettir.
Saray Akbank'ta Şef GÖKSEL GÜNGÖR: "Keşanlıyım. Dedelerim, ninelerim Selanik göçmenidir" dedi.
Saray'da nüfus: 47470 Saray Kent Konseyi Başkanı MEHMET BİLECEN: "Bu yıl uluslar arası 23 Nisan 2016 Çocuk Şenliğine beş ülkeden öğrenci grupları gelip halk oyunlarını sundular. Saray Belediyesi ile Milli Eğitimin ortaklaşa düzenlediği bir etkinliktir. Çocukları aileler barındıracaktır. Amaç çocukların birbirlerini, kültürlerini tanımasıdır.
Jeotermal sıcak su kaynakları Sağlık turizmi için hayata geçecek. Bunu Belediye Başkanı Nazmi Çoban Ankara MTA'dan almıştır.
Saray'ın altyapı ve üstyapısının %95'i tamamlanmıştır. Yılsonuna kadar bütün sıkıntılar bitecektir.
Saray Çukuryurt mahallesindenim. Çukuryurt eskiden bir köydü. Köyün deresinde çocukluk günlerimde balık tutardık. Çarpık sanayileşme sonucu dereler kirlendi.
Köyüm Şiirim
Köyüm vardı bir çiçek
Sanma bu böyle gidecek
Bu çarpık sanayileşme
Benim köyümü de yok edecek
Güzeldi bağları, bahçeleri
Güzeldi kırları, kuşları, çiçekleri
Şimdi onlar da can çekişiyor
Şu insanların yüzünden
Balık tutardım deresinden, gölünden
Yaşanmaz oldu havasından kirinden.
MEHMET BİLECEN
Trakya'm seni seviyorum. Sonsuza kadar kalbimdesin.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol