SANATSAL ÇALIŞMALAR

İki dönemdir, kış günlerini, aylarını, bestelerimi arşivlemeye ayırıyorum.
2011-2012 dönemi öyle geçmişti.
2012-2013 sezonu da aynen…
Albüm çalışmalarımın yanında yine müziksel etkinlikler sürüyor.
Berrak Türküler Türk Halk Müziği Korosu çalışıyor örneğin. Bu yıl dördüncü dönemi. Çok güzel konserler verdik üç hafta kadar önce. Önümüzde yine gösteriler var. Dünya Kadınlar Günü gelecek örneğin. Çeşitli yerlerden çağrılıyor koromuz.
Salı akşamları bir düğün salonunu "türkü yeri" olarak kullanıyoruz. Saat 19.00 ile 23.00 arası türküler söylüyoruz, gelen konuklarımızla ortaklaşa. Şiirler okuyoruz bolca.
Çeşitli derneklerde veya kurumlarda veya kişisel girişimlerde şiir etkinlikleri yapılıyor. Bunların ikisinde düzenleyiciler ve yürütüm heyeti içindeyim. Pek çoğuna da ısrarla çağrılı olarak katılıyorum.
TV etkinliklerine katılıyorum arada bir. Gerek eserlerimi sunuyorum insanlara, gerekse de yöremin kültürünü yansıtıyorum. Trakyalı bir sanatçı olarak Rumeli'den, Balkanlardan, Trakya'dan yaptığım derleme çalışmaları insanlara ulaştırmaya gayret ediyorum.
Bestelerimi ve derleme türkülerimi stüdyoda çalışıyorum dedim ya en başta, sözün girişinde.
Altıyüze yakın bestemi, yüz dolayındaki derleme türküleri stüdyoda çalışıyorum.
Neden?
Arşivlemek için. Yoksa, albüm yapmaya, albüm çıkarmaya niyetim yok.
Çünkü… Kaset denirdi ya eskiden, "kaset çıkarmak" denirdi. Artık kaset devri bitti enikonu.
Günümüzde aynı şeye "albüm" deniyor. Yani benim de dördüncüden sonra "albüm" çıkarmaya niyetim yok.
Neden?
Çünkü, satmıyor, satılmıyor.
Trakyalıların türkülerini albüm yaptım üçüncü çalışmamda. Köy türkülerini söyledim, hem de yirmialtı (26) tane türkü. Almadı insanlar.
2010 yılının başlarında "Rumeli (Bektaşi) Nefesleri"ni albüm yapıp dördüncü albüm olarak çıkardım. Trakya'nın ne Bektaşisi, ne sıradan insanı, ne gül yüzlü, hoş sözlü vatandaşı…
Almadılar.
Öyle olunca insanda heves kalmıyor.
Lüleburgaz'da konser verdim veya dinleti yaptım Şubat ayı başlarında. Balkan Köylüleri Derneği başkanıyla söyleştik gündüzün. Trakya'nın Balkan Köylüleri Derneği'nin kuruluş yıldönümünü kutlamışlar, Çorum'dan mı, Kars'tan mı birilerini getirerek.
İlginç geldi bana. Sizi bilmem.
Sonra, soruyorlar zaman zaman, "Yeni çalışmalarınız var mı hocam? Yeni besteler yapıyor musunuz?"
Yapıyorum.
Örneğin, "Gözleri Buğulu Gelin"i dinleyen bir arkadaş, sanal ortamda şunları yazmış birinin altına yorum olarak:
"İşte Trakya işte Kırklareli ve şair öğretmen Ozan Berraki'nin hüzünlü yeni türküsü... Dinleyelim dostlar. (şiir adamı)"
Sonra da şunu eklemiş:
"Her yüreğin maziye bir ahuzar-ı vardır. Bazen yüreğimizin bam teline dokunur türküler... Onun için susmasın gönüller. Durmasın mızraplar. Doluyorsa gözler koyverin gitsin gözyaşı samimi ve içtense. Gözleri temizler ve ardından gelecek gülümsemelere yol açar. Selamlar olsun. (şiir adamı)"
Bu bile sevindirdi.
Çalışıyoruz.
Bir de Trakya ve Kırklareli insanına anlatabilsek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hocam ne kadar anlatırsan anlat karşındakinin anladığı kadardır