Rusya’da mahsur kalan aile Türkiye’ye getirildi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde dört yıl önce erken doğumla dünyaya gelen ve beyin kanaması geçiren dört yaşındaki Murat Güldiken ve annesi Albina Albertovna, pandemi nedeniyle Rusya’da mahsur kaldı. 

Lüleburgaz ilçesinde, dört yıl önce erken doğumla dünyaya gelen ve beyin kanaması geçiren Murat Güldiken (4), pandemi döneminde annesi Albina Albertovna ile Rusya’da iken mahsur kaldı. Ailesini tekrar Türkiye’ye getirmenin yollarını arayan baba Devril Güldiken konuyu AK Parti Kırklareli İl Başkanlığına taşıdı. Bunun üzerine Dışişleri Bakanlığı ile iletişime geçtiklerini bildiren AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Moskova Büyükelçiliğine ulaşılarak ailenin önceki günü Türkiye’ye getirilmesini sağladıklarını bildirdi.
Çiler, “Bize ulaşan baba Devrim Bey'den tüm bilgileri aldık ve girişimlerimiz sonucunda Dışişleri Bakanlığımız ile irtibata geçerek Moskova Büyükelçiliği’nin devreye girmesiyle, çocuk ve annesini, Rusya Havayolları’na ait bir tahliye uçağıyla dün saat 14.00 te Türkiye'ye getirilmesine vesile olduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ve Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'a şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim, Muratımıza acil şifalar versin inşallah” dedi.
Türk vatandaşlarını taşıyan Rusya Havayolları'na ait tahliye uçağı ile önceki gün saat 14.00'da Antalya Havalimanı'na iniş yapan anne ve çocuk burada baba Devrim Güldiken ile buluştu.
Yetkililere teşekkür eden baba Devrim Güldiken, “Oğlumun Türkiye'ye getirilmesi için emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım. İnşallah oğlum en yakın zamanda tedavisine devam ederek sağlığına kavuşacak. Doğumdan dolayı beyin kanaması geçirmişti fakat dört yıldır tedavileri devam ediyor. En son 24 Aralık tarihinde tekrar endoskopik beyin cerrahi operasyonu geçirdi. Fakat Rusya'da şu an tesisat ve doktor yetersizliği nedeniyle mecburen ülkemize getirip tedavisini burada devam ettireceğiz. İnşallah sağlığına kavuşacak” dedi.
Devrim Güldiken, oğlunun tedavisine İstanbul'da devam edileceğini sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol