Rumeli Hardaliye dünya çapında bir marka olma yolunda ilerliyor

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milli içecek haline getirmeliyiz” talimatı verdiği hardaliyemizi ulusal ve dünya çapında bir marka haline dönüştürmek adına önemli bir misyonu üstlenen Rumeli Hardaliye işletmesine ziyaretler sürüyor. Bu kapsamda işletmenin son misafiri; 1994-2011 yılları arasında Bayrampaşa Belediye Başkanlığı, 24-25-26. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Kırklarelili hemşerimiz Hüseyin Bürge oldu. Bürge, Rumeli Hardaliye’nin ulusal ve dünya çapında bir marka olma sürecinde ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetini başarıyla sürdüren ve bölgemizin yerel içeceğini, “milli içecek” haline getirmek adına önemli bir misyonu üstlenen Rumeli Hardaliyecilik İşletmesinin geçtiğimiz günlerde anlamlı bir ziyaretçisi vardı. 1994-2011 yılları arasında Bayrampaşa Belediye Başkanlığı 24-25-26. Dönem İstanbul Milletvekili olarak görev yapan Kırklarelili hemşerimiz Hüseyin Bürge Rumeli Hardaliye fabrikasını ziyaret etti.
İşletmenin faaliyetleri hakkında bilgiler alan Bürge’ye; İşletme Koordinatörü Hikmet Yıldırım, İşletme ortağı Kutbay Benni ve Memur Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler de iştirak etti.
Bürge, hardaliyenin ulusal ve dünya çapında bir marka olma yolundaki katkılarından ötürü Rumeli Hardaliye ailesine teşekkürlerini sundu ve çalışmalarında başarılar diledi. Bürge, Rumeli Hardaliye’nin ulusal ve dünya çapında bir marka olma sürecinde ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.
Bunun üzerine Hikmet Yıldırım, Hüseyin Bürge’ye yaptığı açıklamada; “Kırklarelili hemşerimiz Sayın Hüseyin Bürge’ye tesisimize gerçekleştirdiği ziyaretinden dolayı Rumeli Hardaliyecilik ailesi olarak teşekkür ederiz.
Hardaliye, 500 yıllık bir Osmanlı içeceği. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında Kırklareli ziyaretinde tattığı ve “Milli içecek haline getirin” talimatı verdiği bir içecek bu.
Türkiye’nin Coğrafi İşareti olan tek içeceği. İlimizin de coğrafi işareti olan ürünlerinden biri. Enkaz halinde aldığımız bu binamızı elden geçirdik ve ilimize bir değer kazandırdık diye düşünüyorum. Hedefimiz; markamızı önce ülke geneline, daha sonra yurt dışına yaymak” dedi.
Ziyaretin sonrasında Bürge ve beraberindekiler işletmeyi gezdi ve Rumeli Hardaliye’yi tatma imkanı buldu.
Bu anlamlı ziyaret daha sonra iyi dilek temennileri ile son buldu. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol