Rumeli Hardaliye çok yakında TV ekranlarında

NTV Halkın Mutfağı programı ekibi Cüneyt Asan ve Adnan Şahin Kırklareli iline ait coğrafi işaretli ürünleri Hardaliye, beyaz peynir, meşe balı ve kıvırcık kuzu tanıtımı ile ilgili çekim yapmak üzere geldikleri Kırklareli ilimizde Kızılcıkdere OSB’de bulunan Rumeli Hardaliye tesislerinde hardaliye yapımı ve özellikleri ile ilgili çekim yaptılar. Program önümüzdeki günlerde NTV kanalında yayınlanacak.

Kırklareli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetini başarıyla sürdüren ve bölgemizin yerel içeceğini, “milli içecek” haline getirmek adına önemli bir misyonu üstlenen Rumeli Hardaliyecilik İşletmesi, NTV’nin “Halkın Mutfağı” isimli programına ait ekibi ağırladı. programı ekibi Cüneyt Asan ve Adnan Şahin Kırklareli iline ait coğrafi işaretli ürünleri Hardaliye, beyaz peynir, meşe balı ve kıvırcık kuzu tanıtımı ile ilgili çekim yapmak üzere geldikleri Kırklareli’ne geldiler. Ekip bu kapsamda “Rumeli Hardaliye” işletmesini ziyaret ederek, hem çekim yaptılar, hem de bu çok özel tadı tüm Türkiye’ye tanıtma imkanı buldular.

Program ekibi İşletme Koordinatörü Hikmet Yıldırım ve İşletme ortakları Kutbay Benni ile Çağatay Yıldırım tarafından ağırlandılar.
Hikmet Yıldırım ekibe yaptığı bilgilendirmede; “NTV Halkın Mutfağı programı ekibine Rumeli Hardaliyecilik ailesi olarak ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.
Hardaliye, 500 yıllık bir Osmanlı içeceği. Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında Kırklareli ziyaretinde tattığı ve “Milli içecek haline getirin” talimatı verdiği bir içecek bu. Türkiye’nin Coğrafi İşareti olan tek içeceği. İlimizin de coğrafi işareti olan ürünlerinden biri.
Oğlum Ali Çağatay Yıldırım bu işletmenin ortağı. Ben de koordinatör olarak yardımcı oluyorum. Ancak Hardaliye’nin esas uzmanı işletmememizin de ortaklarından Kutbay Benni’dir. Hedefimiz; markamızı önce ülke geneline, daha sonra yurt dışına yaymak” dedi.
Program ekibi yaptıkları çekim esnasında hardaliyenin yapım sürecine ait bilgiler aldılar ve hardaliye tatma fırsatı yakaladılar. Bu çok özel bölüm önümüzdeki günlerde NTV ekranlarında yayınlanacak. (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu 500 yıl tespitine nereden vardınız ?

  2. bu da kırklaelinin meşhur hiko babası

  3. Sadece hardaliye değil 23 Nisan 2021 Cuma 19:30:35

    Hardaliye markasının adını vererek bir reklam daha geçilmiş ama sadece hardaliye çekilmedi o programda. Onların da marka adlarını anabilirdiniz pekala.