Ruhları şad olsun

Milletin iradesine zincir vurmaya kalkışan hainlere gereken cevabın verildiği 15 Temmuz 2016 tarihinin üzerinden 3 yıl geçti. 250 şehidi ve binlerce yaralısı ile 15 Temmuz 2016 yılı 3’ncü yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmaya ve kutlanmaya devam ediyor. Kırklareli’nde etkinlikler Vali Osman Bilgin ve protokolün Kırklareli Şehitliğini ziyareti ile başladı. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti. Gün içinde ayrıca Hızırbey Camii’nde şehitler için mevlit okutuldu. İstasyon Caddesi’ndeki Atatürk Stadyumu önünde fotoğraf sergisi açılırken Dereköy Yolu üzerinde de şehitler için ağaç dikildi.

Milletin iradesine zincir vurmaya kalkışan hainlere gereken cevabın verildiği 15 Temmuz 2016 tarihinin üzerinden 3 yıl geçti. 250 şehidi ve binlerce yaralısı ile 15 Temmuz 2016 yılı 3’ncü yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılmaya ve kutlanmaya devam ediyor. Kırklareli’nde etkinlikler Vali Osman Bilgin ve protokolün Kırklareli Şehitliğini ziyareti ile başladı. Buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için Kuran-ı Kerim okunması ile devam etti. Vali Bilgin ve protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek dualar okudu. Mezarlara karanfil bıraktı. Burada bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Ülkemize baktığımızda öncesinde Osmanlı’yı ve Selçuklu’yu görüyoruz.
Aziz Türk Milleti’ni Anadolu topraklarından atıp kendi emellerine ulaşmak isteyenlere karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ayağında çorabı, üstünde elbisesi olmayan bu vatan evlatlarıyla, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla verdiği mücadele ve akabinde Samsun ile birlikte Anadolu topraklarına Kuvay-ı Milliye ruhuyla verilen mücadeleyi asla unutmadık ve unutmayacağız. Bakın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün o gün verdiği mücadele ile 15 Temmuz 2016’da verilen mücadele arasında hiçbir fark yoktur. Bakın o gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk yaşanan süreçle birlikte hem ülkenin bağımsızlığı hem de kalkınması yönünde çok büyük mücadelelerde bulunmuştur. Bakın Atatürk 1938’de normal yollarla ölmemiştir diyorum. Bunu açık ve net söylüyorum. 2016 yılında da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’na İzmir’den kalkan helikopter ile birlikte Marmaris’te Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisine girmiş hainler tarafından aynısı yapılmaya çalışıldı. Aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşadığı akıbet, bugün devletimizin Cumhurbaşkanına da yaşatılmak istendi. Türk Silahlı Kuvvetleri bazı kimseler tarafından bugün sadece ve sadece o hainlerle anılarak gösterilmeye çalışılıyor. Ancak Türk Silahlı Kuvvetleri öyle tarihi 10- 20 yıllık geçmişe dayanan bir güç değildir. Türk Silahlı Kuvvetleri, aziz milletimizin bağrından çıkmış ve bu milletin evlatlarının oluşturduğu, her daim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığı için çalışan en baştaki unsurdur. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bunun üstünden yıpratmaya çalışan unsurlara karşın her daim bilinçli ve güçlü olmalıyız. Ben 15 Temmuz’da şehit düşenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum” dedi.
Şehitler için mevlit okutuldu
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz 2016 gecesi şehit düşenler ile ülkemizde ve yurt dışında vatani görevini yaparken şehit düşen askerlerimiz için de Kırklareli Hızırbey Camii’nde mevlit-i şerif okutuldu. Mevlit sonrası çıkışta vatandaşlara ikram yapıldı.
Fotoğraf sergisi açıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İstasyon Caddesi Atatürk Stadyumu önünde de bir fotoğraf sergisi açıldı. Buradaki sergide 15 Temmuz gecesi yaşananlara ilişkin İstanbul, Ankara ve Kırklareli den fotoğraflar yer aldı. Sergi sonrası Vali Osman Bilgin ve beraberindekiler ilimizdeki şehit ailelerini ziyaret ettiler.
250 şehit için 250 çınar
15 Temmuz’da şehit düşen vatandaş, asker ve polisler için Kırklareli’nde Dereköy Yolu mevkii Kuzular Köyü Yol Ayrımında hatıra ormanı oluşturuldu. Burada 15 Temmuz gecesi şehit düşenler için 250 adet çınar ağacı fidanının dikimi yapıldı. Etkinlikler gecede devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol