Romanlar teslim almayınca iptal edildi

Trakya, Balkan, Rumeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanlığınca kullanılmak üzere 2021 yılı Ekim ayında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilen Kırklareli Merkez’deki İl Özel İdare İş hanındaki 41 nolu işyerini aradan geçen yaklaşık 6 ayda hiç kimse teslim almaya gelmeyince tahsisin iptaline karar verildi. Kararın alınmasına konu gündem maddesinde 41 nolu işyerinin tahsisinin iptali istenirken 64 nolu yine boş olan başka bir işyerinin tahsis edilmesi talebi de yer aldı. Meclis, 41 nolu işyerinin tahsisinin iptali, 64 nolu işyerinin ise tahsis edilmemesi yönünde karar verdi. İl Genel Meclisi’ne gelen konu tamda 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nün hemen öncesine denk geldi.

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin 7 Nisan 2022 tarihli 5’nci birleşiminde gündemin 9’ncu maddesi olarak “İl Özel İdaresinin 07/04/2022 tarih ve 21522 sayılı yazısı ile Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binasının 3. katında bulunan 41 kapı numaralı 60,00 m2 yüzölçümlü 1 (bir) adet bağımsız işyeri, İl Genel Meclisinin 08.10.2021 tarih ve 225 sayılı kararı ile İlimizde faaliyet gösteren Trakya, Balkan, Rumeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanlığınca kullanılmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilmiş olup, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne tahsis edilen bahsi geçen işyerine bugüne kadar teslim almaya gelen olmamıştır. Ayrıca söz konusu işyeri için İdaremize ücreti karşılığında kiralama talebi bulunmaktadır. Bu nedenle İl Genel Meclisinin 08.10.2021 tarih ve 225 sayılı tahsis kararının iptal edilerek 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/f maddesi gereğince; Kırklareli Merkez, Karakaş Mahallesi, İstiklal Caddesi, Özel İdare İşhanı Binasının 4. katında bulunan 64 numaralı 46,00 m2 yüzölçümlü ya da uygun görülen başka bir işyerinin, yakıt ve diğer giderlerinin kendileri tarafından karşılanmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis edilmesi teklifi” görüşüldü.
Gündem maddesi içinde tahsis iptali ile yeni tahsis talebinin birlikte olması Meclis tarafından olumlu karşılanmadı. Alınan kararla Mevcut tahsisin iptaline, 64 nolu işyerinin tahsis edilmemesine karar verildi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol