“Roman vatandaşlarımızın sorunlarına talibiz”

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, “8 Nisan Dünya Romanlar Günü” münasebetiyle basın açıklamasında bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Roman vatandaşların sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini de sıralayan İl Başkanı Güncer; “Yoksulluk sınırı altındaki Roman aileleri ‘Aile Destek Sigortası’ kapsamına alacağız. Bu bağlamda Roman aileler desteklenecek. Bu aileler, eğitimden, gıdaya, elektrik ve doğalgazdan suya kadar bir dizi temel ihtiyaçları için desteklenecekler” dedi.

CHP Kırklareli İl Başkanı Alaaddin Güncer, “8 Nisan Dünya Romanlar Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Eylül ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Trakya bölgesinden düzenlenen “Roman Kanaat Önderleri” buluşmasının Lüleburgaz’da yapıldığını anımsatarak Roman vatandaşların sorunlarına talip olduklarını ifade etti.
Biz sizin sorunlarınıza talibiz
Roman vatandaşlarla iç içe birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşadıklarını ifade eden Güncer, geçtiğimiz yıl Eylül ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ ve Kırklareli’deki Roman dernek ve federasyon başkanlarıyla birlikte Roman kanaat önderleri buluşmasının Lüleburgaz’da gerçekleştiğini belirterek, “Sayın Genel Başkanımız o gün gerçekleşen toplantıda ‘İster bize oy verin, ister bize oy vermeyin, biz sizin oyunuza değil, biz sizin sorunlarınıza talibiz. Sorunlarınızı çözeceğiz, bizim hedefimiz bu’ demişti. Genel merkezimizin bu konuda yapmış olduğu çözüm önerileri yayınlandı. Bende CHP Kırklareli İl Başkanı olarak 8 Nisan Romanlar Günü münasebetiyle bu çözüm önerilerini yerel basınımız vasıtasıyla Kırklareli kamuoyu ile paylaşmak istedim. İşte CHP iktidarında Roman vatandaşlarımızın sorunlarına ilişkin çözüm önerilerimiz;
Güvenceli İstihdam ve Günlük Sigorta Uygulamalarını Hayata Geçireceğiz
“Güvenceli istihdam ve günlük sigorta uygulamalarıyla sokak ekonomisinden geçinen Romanların güvenceli istihdama kavuşturulmaları için günlük sigorta benzeri uygulama ve teşvikler devreye sokulacak.”
Yoksulluk Sınırı Altındaki Roman
Aileler de Aile Destekleri Sigortası Kapsamında Olacak
“Roman aileler desteklenecek: Yoksulluk sınırının altında kalan Roman aileleri Aile Destekleri Sigortası kapsamına alınacak. Aile Destekleri Sigortası kapsamında verilecek desteklerden yararlanacak. Bu aileler, eğitimden, gıdaya, elektrik ve doğalgazdan suya kadar bir dizi temel ihtiyaçları için desteklenecekler.”
Roman Kadınlar İçin meslek Edindirme Politikaları
“Roman kadınlara yönelik istihdam garantili meslek edindirme politikaları geliştirilecek. Aile içi şiddetle mücadele kapsamında Roman kadınların korunması ve güçlendirilmesi için yerel yönetim ve kamu tarafından gerekli çalışmalar yasalara uygun olarak yapılacak. Mahallelere açılacak toplum merkezlerinde aile danışmanı, psikolog ve pedagog gibi uzmanlar olacak.”
Roman Çocukların Eğitime Erişimi İçin Özel Politikalar Hayata Geçirilecek
“Özellikle pandemi sürecinde uzaktan eğitime erişemeyen grupların başında gelen Roman çocukların eğitime erişimi ve eğitimden kopuşların önüne geçebilmek için özel politikalar hayata geçirilecek. Eğitimini aksatmayan Roman çocuklarına burs desteği verilecek. Dijital eşitsizliğin ortadan kaldırılması için Roman çocuklarına, ücretsiz internet ve bilgisayar dahil, ders materyallerine erişimlerine yönelik kapsamlı destekler sunulacak.” (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol