"Roman vatandaşlarımıza yönelik sosyal içerme projelerimiz devam ediyor"

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal İçerme Daire Başkanlığınca Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Alanlarda Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu İçin Teknik Destek Projesi kapsamında çalışmalarını artıran Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, roman vatandaşların istihdam edilme oranlarını artırmak istiyor

Anayasa'nın 42. maddesi eğitim ve öğrenim hakkını, 48. ve 49. maddeleri çalışma ve sözleşme hürriyetini, 56. maddesi sağlık hizmetlerine erişim hakkını, 57. maddesi konut olanaklarına erişim hakkını, 60. maddesi sosyal güvenliğe erişim hakkını teminat altına alıyor. Buna rağmen Roman vatandaşların pek çoğu sağlıklı bir çevreden yoksun semtlerde, marjinal koşullarda ve yoksulluk riskiyle karşı karşıya yaşamakta; Anayasa ile teminat altına alınan çalışma hakkı gibi vatandaşlık haklarına ve kamu sektörü tarafından verilen eğitim, sağlık gibi temel hizmetlere erişim sağlayamamaktadır. Tarihsel, kültürel ve toplumsal nedenlerle dezavantajlı bir konumda bulunan Roman vatandaşların sosyal ve ekonomik statülerinin geliştirilmesi suretiyle hukuki eşitliğin gerçekleştirilmesi ve Roman vatandaşların Anayasal haklarına ve kamu hizmetlerine erişiminin geliştirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen hizmetler esas alınarak ilimizde de Sed Avcısı gibi projelerle Roman Vatandaşların istihdamına yönelik projeler Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından uygulanıyor.
"Bütüncül bir bakış açısıyla yürütüyoruz"
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin, "Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal İçerme Daire Başkanlığınca Romanların Yoğun Olarak Yaşadığı Alanlarda Sosyal İçermenin Desteklenmesi Operasyonu İçin Teknik Destek Projesi yürütülmektedir. Yürütülen proje IPA projesi olup, proje koordinatörü ve AB Sosyal Politika ve İstihdam Uzmanlarından oluşan heyet il müdürlüğümüze ziyarette bulunarak projenin uygulama aşamaları hakkında değerlendirme yapılmıştır. Bu ve benzeri sosyal içerme projeleri ile dez avantajlı grupların sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları dışlanmaların önüne geçmenin en büyük hedefleri olduğunu, bu hedefe ulaşmak için bütüncül bir bakış açısı ile çaba sarf ettiklerini, projenin sağlık, eğitim, istihdam önlemleri gibi birbirini sürekli besleyecek olan temel unsurlarını İlimizde de gerçekleştirecek. Yapılanan değerlendirme toplantısının ardından İl Müdürlüğümüzce yürütülen proje kapsamında Kırklareli Mesleki Eğitim Merkezi'nde meslek edinme kursundan faydalanan roman kursiyerler, roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı yerleşim alanları ziyaret ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol