Risk haritasına göre Kırklareli “Yüksek Riskli”

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan Haftalık verilere göre oluşturulan risk haritasına göre Kırklareli Yüksek Riskli olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamalarda, Türkiye’nin 1 Mart itibarıyla kademeli normalleşme sürecine gireceğini duyurmuştu. Edinilen bilgilere göre, İller 4 kriter çerçevesinde puanlandırılacak. Bu puana göre risk durumları renklerle ifade edilecek. İllerle ilgili 'yerinde karar' süreci başlayacak.

Mart ayı itibarıyla başlayacak olan kademeli normalleşme sürecinde, illerde sıkılaştırılması veya gevşetilmesi gereken kısıtlamalar yeni uygulamayla belirlenecek.
Risk Sınıflandırması şu şekilde oldu: Yüz binde 10’un altında vaka görülen iller “düşük riskli“, Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller “orta riskli“, Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller “yüksek riskli“, Yüz binde 100’ün üstünde vaka seyri görülen iller ise “çok yüksek riskli” olarak belirlenecek. Düşük riskli iller “mavi“, orta risk “sarı“, yüksek risk “turuncu“, çok yüksek risk “kırmızı” ile gösteriliyor. (G. Ayyıldız)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol