Resmen Atatürk Mahallesi

AK Parti ve CHP’li Belediye Meclis Üyeleri’nin,  TOKİ’nin Yayla Mahallesi’nden ayrılarak Atatürk Mahallesi adıyla yeni bir mahalle olması yönündeki teklifi Belediye Meclisi’nce Nisan ayında yapılan toplantı ile komisyona havale edilmiş, Ekim ayında ise kabul edilmişti. Belediye Meclis kararını değerlendiren Kırklareli Valiliği de kararı onayladı. Böylece Kırklareli Merkez’in 13’ncü mahallesi Atatürk Mahallesi oldu. Karar Kırklareli Belediyesi ve ilgili kurumlara gönderildi. 

Kırklareli’nin 13’ncü mahallesi Atatürk Mahallesi oldu. Yayla Mahallesi’nin bir kısmı ile TOKİ konutlarını kapsayan Atatürk Mahallesi Kırklareli Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Nisan ayı toplantısında AK Parti ve CHP’li Belediye Meclis üyelerince önerilmişti. Önce İmar ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edilen konu biraz gecikmeli olarak Ekim ayında yapılan Belediye Meclis toplantısında kabul edilerek Kırklareli Valiliği İdare ve Denetim Müdürlüğü’ne gönderilmişti. Kırklareli Valiliği’nce değerlendirilen karar 23 Ekim 2018 tarihinde kabul edildi. Alınan karar 1 Kasım 2018 tarihli yazı ile 81 il valiliğine, Kaymakamlıklara, Belediye Başkanlığına, Kırklareli Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına, Valilik birimlerine, Kırklareli Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü’ne Kırklareli İl Özel İdaresi’ne ve İl Emniyet Müdürlüğü’ne bildirildi.
Kırklareli Merkez’e bağlı hali hazırda; Akalar, Bademlik, Cumhuriyet, Demirtaş, Doğu, Karacaibrahim, Karahıdır, Karakaş, Kocahıdır, Pınar, Yayla ve İstasyon mahalleleri bulunuyordu 13’ncü mahalle ise Atatürk Mahallesi oldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. resmen atatürk mahallesi kuzey sk. 2. lale çıkmasdfghjklşlklşlk