Rektörlükte havacılık anlatıldı

Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Kırklareli Üniversitesi Havacılık Kulübü tarafından "Kabin Memurluğu" semineri düzenlendi. Dün yapılan seminere "TASSA" (Hava Yolları Kabin Memurları Derneği) yönetim kurulu üyeleri konuşmacı olarak katılım gösterdi. Saat 14.00'da gerçekleştirilen seminer Kırklareli Üniversitesi
Rektörlük Kültür Merkezi üst salonda yapıldı.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi'nde dün "Kabin Memurluğu" adlı seminer düzenlendi. Düzenlenen seminere Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç da katılım gösterdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan Aykaç katılımcılara hoş geldiniz diyerek, "Bazı alanlarda ilk adım, bazen çok uzun, planlı çalışmalar sonucu atılır. Bizim bu bölümü açmadan önce düşünce olarak böyle bir bölümü üniversitemiz bünyesinde açmamızın faydalı olacağını düşünüyorduk. Bunu biraz daha, bu alanda bölüm açmış üniversiteler, 4 yıllıklar var bu konuda, onların durumunu da görmemiz gerekiyor. Yani Türkiye'nin durumu nedir? İhtiyaç nedir? Yani talep nedir, arz nedir onu bir kavramamız gerekiyor. Buna iyi bir inceleme yapmamız gerekiyor ve inceleme yaparken de, bu alanın, halbuki dünyada da sayılı bir kurum, hava yolları gibi düşünün ve biz de Türk Hava Yolları ile bu konuyu görüşmek istedik. Genel Müdür Sayın Temel Kotil ile görüşmek üzere gittiğimizde bu durumu ayrıntılı bir biçimde masaya yatırdık ve değerlendirdik. Ortaya çıkan sonuç şuydu; bu konuda dert fazla. İstanbul dışında Trakya eğitimini de düşünürsek, böyle bir bölüm yoktu. Üniversiteler açısından bunun çok büyük bir artı olacağını, çok fayda sağlayacağını ve iş dünyasında yeni gelişen bir sektör olarak buna başlamaya karar verdik" açıklamasını yaptı. Aykaç, "Bu bölümde okuyan arkadaşları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak bizim derdimiz. Ve biliyoruz ki diğer bölümlerdeki arkadaşları da göz ardı etmiyoruz, onlar da mezun olup iş hayatına atıldıklarında biliyoruz ki üniversitemizin birer temsilcisi olacaklar ve olabildiğince üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecekler" dedi.
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç'ın konuşmasının ardından TASSA (Hava Yolları Kabin Memurları Derneği) Yönetim Kurulu Üyelerinden Fatih Şahin, Turgay Taştepe, Ahmet Serhat Sökücü, Seval Ercan sahneye davet edildi. Katılımcılar sahneye geldikten sonra ilk olarak havacılık ile alakalı bazı videolar gelen öğrencilere izletildi. Ardından seminer soru - cevap şeklinde devam etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol