Rektör Şengörür “Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz”

12 Mart Pazartesi günü saat 15.00’da Kırklareli Üniversitesi İİBF Hasan Zan Konferans Salonu’nda Kırklareli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğünce “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif’i Anma” adlı panel düzenlendi. 

İstiklal Marşının 97. yıldönümü kapsamında Kırklareli Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Kırklareli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile ortaklaşa olarak 12 Mart Pazartesi günü saat 15.00’da Kırklareli Üniversitesi İİBF Hasan Zan Konferans Salonu’nda “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif’i Anma” adlı panel gerçekleştirdi.

Gerçekleşen panel’e 55.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay A. Cihan Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Kadir Oğuz, kurum müdürleri ve öğrenciler katılım gösterdi. Panel öncesi ilk olarak konuşma Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür yaptı. Şengörür konuşmasında “Milletimizin vatan sevgisine ve bağımsız yaşamaya verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşı'mız, Anadolu'nun işgal altında olduğu bir dönemde milletimizin verdiği kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesinde moral ve cesaret kaynağı olmuştur. Milli Marşımız, milli mücadelemizin hatırasını içeren emsalsiz bir eserdir ve "İstiklal Marşı" olmasının ayrı bir değeri, anlamı vardır. İstiklal Marşımız, Cumhuriyeti kuran halkın milli ve manevi değerlerini yansıtmakla birlikte bizi biz yapan şanlı tarihimizin en muhteşem özetidir. İlelebet var olacak milli ruhumuzun kelimelerle yüceltilmiş anıtıdır. Bu duygu ve düşüncelerle ebediyete intikal etmiş başta tüm Şehitlerimiz ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz” dedi.
“97. Yılımız kutlu olsun”
Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ardında Kırklareli Başsavcısı Ozan Kaya konuşma yaptı. Kaya konuşmasında İstiklal Marşını 97. Yılını kutladığını belirterek “İstiklal Marşı, bir milletin istiklaline ve istikbaline gem vurmak isteyenlere karşı, kaleme alınmış bir metindir. Bu metnin 97. Yılını kutluyoruz. Cumhuriyet tarihimizde maalesef bu metni yeniden yazdırmaya yönelik girişimlere maruz kaldık. En son 15 Temmuz’da kendini bilmeyenler, haşaşiler, fikrini satmışlar, satılmışlar ülkemizde istikbalimize ve istiklalimize kast etmeye çalıştılar. Akif satılarında anlatıyor. İşte o tek dişi kalmış canavarların tek dişini demek ki kıramamışız. O tek dişi kalmış olan canavarlar hala üzerimize gelmeye devam ediyorlar. Bugün dünya coğrafyasında özellikle 80’li yıllardan sonra yaşanan gelişmelere birçoğumuz vakıfız. Balkanlarda, Rusya’da, Ortadoğu’da yeniden haritalar çizilmeye çalışıldı. Lübnan’da, Kuveyt’te, Batı Trakya’da, Kafkaslarda yaşanan gelişmelerden kendimizi soyutlayamazdık. Neticede orada yaşananlar orada yapılan planlar bir şekilde ülkemize mal edilmeye ve ülkemizde yeniden haritalar çizilmeye çalışıldı. 15 Temmuz’da çizilmeye çalışılan harita yollardan biriydi. Ancak milletin feraseti, dirayeti, vatanına, milletine bağlılığı sayesinde bu girişimi atlattık. Türkiye’nin üzerinde her zaman birilerin planlar yapmaya devam ediyor. Ülkemizde bu ve buna benzeri girişimlere dair tehlikeler geçmiş değildir. Bu coğrafyada bizler olduğumuz sürece birilerinin toprağımız, vatanımız üzerinde benzer hedefleri her zaman olacak. Onun için uyanık olmalıyız, dik durmalıyız” dedi. Konuşmaların ardından “İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif’i Anma” adlı panel başladı. Panel’i MODERATÖR Doktor Öğretim Üyesi Ali Kurt, İbrahim Öztürkçü ve Doç. Dr. Turgay Akar eşliğinde gerçekleşti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol