Reel sektör ve finans sektörü Türkiye’nin büyümesi ve kalkınması için biraraya geldi

Reel sektör ile mali sektör arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi, sorunların ve önerilerin paylaşılması amacıyla TOBB Başkanı. M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TBB Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile TBB Yönetim Kurulu’nda yer alan bankalar İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi, Halkbank, Vakıfbank, TEB, ING, Eximbank, Odeabank, Şekerbank, Citibank Genel Müdür ve müdür yardımcılarının katılımıyla 24 Aralık 2018 Pazartesi günü Tekirdağ Ramada Hotel’de İstişare Toplantısı yapıldı. 

Tekirdağ’da yapılan toplantıda Kırklareli’yi Ticaret Borsası Başkanı Turan Altıntel ile Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık termsil etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, tüm Trakya bölgesindeki il ve ilçeleri burada buluşturarak bankacılarla biraraya getirdiklerine dikkat çekerek, bankaların genel müdür ve genel müdür yardımcılarının KOBİ’lerin sorunlarını dinlemek üzere sahaya inmelerinin önemine değindi. Hisarcıklıoğlu, “Reel sektör ve finans sektörü bu toplantılarda birbirlerini daha iyi anlama imkanı buluyor. Ortak çözümler geliştiriyoruz. Her iki sektörün de güçlenmeye ihtiyacı var” diye konuştu.
Biz Türkiye
için varız
KOBİ’lerin finansmana ulaşabilme kanallarının açık tutulmasının çok önemli olduğuna vurgu yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, son dönemde ekonomide olumlu gelişmeler olduğundan, ancak ekonomideki canlanmanın henüz istenilen noktaya gelmediğinden bahsetti. Oda ve borsalardan gelen talepleri TOBB olarak hükümette ilettiklerini açıklayan Hisarcıklıoğlu hükümetin bundan hareketle 4 sektörde vergi indirimi yaparak piyasaların canlanması noktasında ilk adımı attığını söyledi. Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Kısa çalışma ödeneği aktif hale geldi. Ödeme sıkıntısına düşen mükelleflerin SGK borçarına 60 ay vadelendirme sağlandı. Ziraat ve Halkbankası önderliğinde İş Bankası ve Vakıfbank’la da beraber konut kredisi faizleri düşürüldü. 5 yıldır talep ettiğimiz devrim niteliğindeki bir gelişme olarak, ticari alacak sigortasında adım atıldı. Önümüzdeki dönemde bunun hayata geçirilmesi ile ilgili mevzuat çıktı. Son 25 yılda çeşitli sıkıntılı dönemleri hep beraber atlattık. Reel sektör ve finans sektörü el ele verip diyoruz ki: Biz Türkiye için varız.” TBB Başkanı Hüseyin Aydın ise organizasyon için TOBB’a teşekkür ederken, reel sektör ve finans sektörünün ülkenin büyümesi ve kalkınması için ne yapması gerekiyorsa onu konuşmak için biraraya geldiklerini bildirdi. Aydın, toplantı sonrasında firmalarla birebir görüşmeler de gerçekleştirerek sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol