Recep Dal: “Demirköy’e rakibiz”

Kırklareli Valiliği’nin teknik ve mali desteği ve Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal’ın girişimleri ile hazırlanan çilek yetiştiriciliği projesi çok yakında gün yüzüne çıkacak. Üretim yapacak olan çiftçilerin en az 1 dönüm olmak şartı ile projeye katılması beklenirken yetişecek olan balkan çileğinin kilosunun da 5 TL’den alıcı bulması hedefleniyor

Trakya’da özellikle çileği ile ünlü Demirköy’e bir rakip daha çıkıyor. Ünü ve şanı ile birçok ilden ilgiyi üzerine çıkan Demirköy Çileği’ne Armağan Köyü kendi markası ile rakip olmaya hazırlanıyor.
Daha önce Yalova’da uygulanan projeyi Kırklareli’nde de uygulamaya hazırlanan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, düzenlenen projelere olumlu yanıt verdi.
Armağan’da üretimin arttırılması, istihdama katkı sağlayarak göçün önüne geçmesi ve çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen projeye ilgi günden güne artıyor. Bu kapsamda üretim yapmak isteyen çiftçiler şimdiden başvurulara başladı.
Köy koşullarının da çilek yetiştirmeye son derece müsait olduğu kaydedilen açıklamada, çileğin ihtiyaç duyduğu düşük pH oranına sahip (5,5-5,6) toprağın bölgede bulunduğu bu imkanların ise kullanılmamasının israftan başka bir şey olmayacağı vurgulandı.
Proje hakkında bilgi veren Armağan Köyü Muhtar Recep Dal; “Geçtiğimiz yıl Valimiz sayın Esengül Civelek’in ün yapmış olduğu Yalova’da uygulanan proje burada da uygulandı. İlimizdeki 19 üretici birer dönüm çilek ekti. Köyümüzdeki üreticilerimiz Bülent Özkaya, Recep Ak ve Önder Avcı çilek ektiler. Muhteşem bir lezzet ve kalite yakalandı. Bu vesile ile köyümüzdeki diğer vatandaşlarımızda üretim yapmak istiyorlar.
Biz de bu kapsamda bir proje hazırladık ve Kırklareli Valisi Esengül Civelek’e sunumumuzu yaptık. 2017 yılı için bu projede destek sözü aldık. Üretim yapacak olan çiftçilerimizde en az 1 dönüm tarla şartı aranacak. Bu gerçekten bizim için çok büyük bir imkân ve proje. Bu bağlamda elimizden geleni yaparak kendimizi ispatlamaya çalışacağız. Ben inanıyorum ki Demirköy’e rakip bile olacağız. Ben tekrardan Kırklareli Valisi Esengül Civelek hanıma teşekkür ediyor bizlere verdikleri desteklerin boşa çıkmayacağının teminatını veriyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Başarı tesadüf değildir. 01 Ekim 2016 Cumartesi 23:57:16

    Armağanlı köylülerin bu başarısı çok çalışmalarıyla ve muhtarlarının azmiyle de ilişkili. Hepsini kutlar ürünlerinin bereketli olmasını dilerim.