Rapor Hazırlanırken Özensiz Mi Davranıldı?

Kırklareli İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantılarını 8 Ocak Pazartesi günü yapılan 5’inci birleşim ile sonlandırdı. Oldukça sakin ve tartışmadan uzak geçen mecliste bütün gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Ancak gündemin 4.maddesinde karışıklık meydana geldi. Komisyon tarafından hazırlanan; yapılması planlanan ancak çeşitli sebeplerle yapılamayan ya da yarım kalan projeler hakkında hazırlanana raporda biten projelerin olduğu iddia edildi. Peki o projeler yapıldı mı? yapılmadı mı?

8 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilen 5.birleşim ile Ocak ayı toplantılarına nokta koyuldu. Safet Üresin Başkanlığında yapılan meclis, İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı. Saat 11:00’da başlayan oturumda gündem maddeleri görüşüldü. Bütün maddeler üzerinde fikir birliğine varıldı. Gündemin 4’üncü maddesi; Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonu  tarafından hazırlanan raporun görüşülmesi idi. 

Komisyon raporunu okumak ve konu hakkında bilgi, vermek üzere kürsüye gelen Komisyon Başkan Yardımcısı Okay Seran, “ Geçtiğimiz birleşimlerde, biten, tamamlanmış projelerin raporlarının hazırlandığı ile ilgili bazı konuşmalarımız olmuştu. Bundan dolayı farklı sebeplerden ötürü; tamamlanamayan, yarım kalan projeler ile ilgili bir rapor hazırlama gereği duyduk.” dedi.
Komisyon Raporu Hatalıydı
Komisyon Raporu; “İl Genel Meclisimizin 03.04.207 tarih ve 67 ılı meclis kararı ile Meclis ve Encümen Kararlarını İzleme Komisyonumuza vermiş olduğu çalışma yetkisi gereği komisyonumuz, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde 2017 yılı İl Özel İdaresi Yatırım ve Çalışma programına dahil edilerek yapılması planlanan fakat çeşitli nedenler ile yapılamayan işlerin neler olduğunu incelemek üzere toplanmıştır. Komisyonumuz yetkililerle yaptığı görüşmeler ve incelemeler neticesinde bilgilere ulaşılmıştır.” Şeklinde meclis üyeleri ile paylaşıldı. Raporda, Kırklareli’ne bağlı ilçelerin, beldeleri ve köylerin İçme Suyu İkmal İşleri, İçme Suyu İkmal Onarım İşleri, Gölet Sulama Çalışmaları, Kanalizasyon İşleri hakkında farklı nedenlerle yapılamayan işler anlatıldı. Raporun okunmasının ardından söz alan Nihat Sağlam, bitmemiş işler arasında yer alan; Armağan Köyü Gömme Depo Onarımının, Çayırlı Gömme Depo Onarımının, Kızılcık Gömme Depo Onarımının, Geçitağzı Gömme Depo Onarımının tamamlandığını ifade etti. Bunun üzerine raporda bazı hataların olduğu ve bitmemiş projeler arasında yer alan projelerin bittiği ya da bitmek üzere olduğu anlaşıldı. Ardından madde oylamaya sunularak kabul edildi.
İl Genel Meclisi Özensiz Mi Çalışıyor?
Hazırlanan raporun hatalı olduğu göze çarparken, raporu hazırlayan komisyon üyelerinin raporun hazırlığında özensiz davrandıkları gözler önüne serilmiş oldu. İlk bakışta yapımı tamamlanmış işlerin, yapılmamış işlerin arasına koyulması ciddi bir hata gibi algılanmasa da bütün komisyon üyelerinin tamamlanmış, tamamlanmamış ya da teklifi hazırlanan raporlarda ne kadar dikkatli ve özenli olunması gerektiği bir kez daha anlaşılmış oldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol