Ramazan ayı ile özdeşleşen “Güllaç”

Ramazan ayı boyunca ibadetimizi eksik etmeyiz. Bu ay öyle bir aydır ki manevi duygularımız perçinleşir. En çok iftar vakti gelince insanların yüzü neşe dolar. İftarlar bize birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu hatırlatır. Herkes o güzel iftar sofralarında toplanır. Bu sofraların vazgeçilmez bir tatlısı vardır. Ramazan ayı geldiğinde evde, pastanelerde market reyonlarında hep bu tatlı olur. Bu tatlının ramazanda önemli bir yeri vardır. İşte bu tatlının adı güllaçtır.
Güllaç çok hafif ve kalsiyum dolu bir tatlıdır. Gün boyunca mideler dolar ve yemeğin sonunda dolan midenin ardından bu hafif tatlı çok iyi gelir.
İlimiz Kırklareli’nde tatlıcılara bu leziz tatlıyı sorduğumuzda bu ayda çok alındığını söylediler. Tatlıcı ustalarından Zeki Karakahya “Biz tatlı ustaları bu lezzeti tam kıvamında yaptığımız için evde yapmak istemeyenlere bu tatlıyı sunmaktayız.. Diğer 11 ay bu hafif tatlı pek tercih edilmediği için biz tatlıcılar ancak bu ay da yapmaktayız. Ramazan ayı yaza denk geldiği için iftar sofralarına daha çok hafif gıdalar tercih edilmektedir. Ramazanla özdeşleşen güllaç bu ayda çok satılmakta. Gül kokulu bu enfes tatlıyı Ramazan ayı boyunca tüm tatlıcılarda bulabilirsiniz.” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol