Rakip her ne kadar zor olsa da Kırklarelispor puansız dönmeyecektir

Kırklarelispor Spor Toto 2. Ligi 4. haftasında zorlu deplasmanda ligde ikinci sırada bulunan Gümüşhanespor’a konuk oluyor. Temsilcimiz 3. haftanın sonunda 7 puanla 5. sırada yer alırken, Gümüşhanespor ise 9 puanla 2. sırada yer alıyor.

Yeşil Beyazlı ekip geride bıraktığı Ziraat Türkiye Kupası müsabakası sonrası gözünü tamamen lige çevirdi. Ligde iyi bir performans sergileyen Kırklarelispor, bugün önemli bir maça çıkıyor. Gümüşhanespor’a konuk olacak ekibimiz 2 gün önce müsabakayı oynayacağı Gümüşhane iline geldi. Gümüşhane Yenişehir Stadında oynanacak maç 15.00’da başlayacak. Maçı yönetecek olan hakem ise Serkan Ergün.
Bu deplasmandan elimiz boş dönmeyeceğiz
Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, deplasmanda oynayacakları maç öncesi düşüncelerine yer vererek, “Biliyoruz zor bir deplasmanda müsabakaya çıkacağız. Tabiî ki hedefimiz 3 puanla dönmek. Bunun için hazırız ve bu haftaya çok sıkı olarak çalıştık. Rakibimizin gücünün farkındayız. Ama ne olursa olsun elimiz boş dönmeyeceğiz. En kötü beraberlik alarak şehrimize dönmek istiyoruz. Ziraat Türkiye Kupası psikolojisinden çıkıp artık takım olarak kendimizi tamamen lige odakladık. Bu sezona iyi bir giriş yaptık ve sonunu da en güzel şekilde getirmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz şuan bu maç. İnşallah hayırlısı ile döneceğiz” dedi.
Gümüşhanespor’a göz atacak olursak;
Gümüşhane Spor Kulübü, Gümüşhane şehrinde faaliyet gösteren spor kulübüdür. Maçlarını Gümüşhane Yenişehir Stadyumu'nda oynayan takım, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ilin tek profesyonel futbol kulübü olma başarısını gösteren takım, 1984 yılında kurulmuştur. 1984-85, 1985-86, 1986-87,

 

1987-1988 futbol sezonlarında 3. ligde mücadele etmiş ve 1987-88 sezonunda küme düşmüştür. 1990-91 yılında Gümüşhane Köy Hizmetlerispor olarak tekrar 3. lige alınmış ve 1991-92 yılında da bu takımla küme düşmüştür. 1994-95 futbol sezonunda Gümüşhane Amatör Ligi'nde Emniyetspor adıyla şampiyon olan takım, Erzincan ve Kayseri'de yapılan 3. lige çıkma terfi maçlarında 3. lige çıkma başarısını göstermiştir. 1995-1996 sezonu Emniyetspor'un profesyonellikte ilk yılı olmuş, Aydın Doğan'ın destekleriyle lige başlamıştır. Yönetim kurulunun aldığı karara istinaden takım onursal başkanı Aydın Doğan ismini alarak Gümüşhane Doğanspor adıyla 3. ligdeki mücadelesine yeni bir azim ve heyecanla başlamıştır. İlk yıl profesyonelliğe entegre oldu 1996-97 sezonunda, sezon başında ilk beş hedefiyle yola çıkılmış, bu sezon 3. lig 2.grupta lig 3'üncülüğü gelmiştir.
1997-98 futbol Sezonu Gümüşhane Doğanspor Kulübünün tarihindeki en parlak sezon olarak anılmaktadır. Gümüşhane halkı, seyircisi, futbol takımı, yönetim olarak şampiyonluğa kilitlenerek yola çıkılmıştır. Takımın Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın, kulüp başkanı Naim Ağaç'ın ve yönetim kurulunun büyük gayretleriyle 2. lige çıkmayı başarmıştır. Ayrıca Türkiye Kupası'nda aynı sezon içinde eşleştiği Aydınspor, Erzincanspor, Orduspor, Erzurumspor ve Kartalspor gibi kendi gruplarının en iyilerini eleme başarısı gösterip altıncı turda tarihinde karşılaşacağı ilk 1. Lig takımı Kocaelispor ile eşleşerek, bir 1. Lig takımını Gümüşhanelilere izlettirme başarısını göstermiştir. Bu dönem içerisinde Gümüşhane Doğanspor haklı olarak tüm spor kamuoyunun, yazılı ve görsel basının gündemine oturmuş ve kendisinden övgüyle söz ettirmiştir. 1998-99 futbol sezonunda iyi bir futbol sergilemeyen takım, haliyle başarılı olamamış ve 3. lige tekrar düşmüştür. Bir sezon aradan sonra tekrar 2. lig 1999-2000 futbol sezonunda göz dolduran futbolu ile kendisinden söz ettiren takım tekrar 2. Lige çıkma başarısını göstermiştir. 2000-2001 futbol sezonunda 2. ligde yaptığı mücadele sonucu Ligi 2'nci sırada tamamlayarak 2. Lig A Kategorisi'ne çıkma başarısını göstermiştir. 2002-2003 sezonunda 2. Lig A Kategorisi, 2003-2004 sezonunda 2. Lig B Kategorisi'nden düşen takım, 2012-2013 sezonuna kadar 3.Lig'de Darıca Gençlerbirliği'ni Play-off finalinde 2-0 yenerek 9 yıl sonra 2.Lig'e yükseldi. Kulübe ait sosyal tesisler ve merkez bina mevcuttur. Antrenman ve resmi müsabakalarını takım Yenişehir Stadı'nda yapmaktadır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol