Rahat bir beden için doğal olan çözümler

Gün içerisinde işte ve evde rahat bir vücudun çok önemli olduğunu dile getiren EGD Organik Aktar İşletme Sahibi Derya Tuna önemli uyarılarda bulundu. Günün yoğun temposu içinde çalışırken, bünyenizi de düşünmeniz gerektiğini dile getiren EGD Organik Aktar İşletme Sahibi Derya Tuna "Günlük hayatımızda çalışırken yada evdeyken vücudumuz yorulur ve zaman zaman ufak desteklere ihtiyaç duyar. Özellikle sabah mideniz ile bünyenizin zor şartlara maruz kalmaması için dikkatli olmalısınız. Yorgunluk ve fazla tüketim ile hassasiyet bekleyen bünyenizi rahatlatıcı bitkiler ile ödüllendirebilirsiniz." dedi.

Yeni bir günün sabahına uyanmayın diye uyarılarda bulunan Tuna "Yemeğin ardından Türk kahvesi içmek kültürümüzde vardır. Ancak siz bu sefer bu alışkanlığınız var ise bir değişikliğe gidin ve bu sefer sıcak bir fincan papatya çayı tüketin. Sofradan kalktıktan sonra kahve yerine papatya çayı içmeyi denerseniz, midenizin ne kadar rahatladığınız bizzat tecrübe edeceksiniz. Papatya çayını uyku konusunda sıkıntı yaşayanların içtiği konusunda duyumlar almış olabilirsiniz. Çünkü papatya çayının sakinleştirici etkisi de vardır. Vücudu rahatlatır ve güzel bir uyku için sakin bir vücut konusunda yardımcı olur." sözlerini dile getirdi.
Bitkilerin doğal ve faydalı yanının unutulmaması gerektiğini dile getiren Tuna "Tıpkı nane ve papatya gibi zencefil de gaz gidericidir ve böylelikle gazdan kaynaklanan ağrı ve şişkinliğe iyi gelir. Bitkisel tıpta zencefil 'ısıtan' bitkilerden biri olarak kabul görür. Bu özelliği ile vücudun içten daha çok ısı üretmesini sağlar. Bu durum ağır işleyen sindirim sistemi üzerinde düzenleyici bir etki gösterir.
Zencefili diğer bitkilerden ayıran bir özelliği vardır. Mide bulantısı ve kusma giderici etkisi olan zencefil, sabah bulantılarına, arabadan kaynaklı bulantılara, tekne tutması gibi hareket kaynaklı bulantılara birebirdir. Ayrıca diğer bulantı gidericilere nazaran olumlu bir yanı da uyuşuklu gibi bir etkisinin olmamasıdır." sözlerini ifade etti.
Baharatın fazlası zarar
Tüketilen yiyeceklerde baharat konusunda da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Tuna "Aşırı baharat mide sorunlarına sebep olsa da kararınca tüketildiğide midede daha fazla asit üretilmesini sağlıyor. Bu sayede tükettiğiniz besinler daha çabuk sindiriliyor." dedi.
Zencefil etkisi
Zencefil tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil çayı içmesi oldukça faydalıdır.
Nane ferahlığı
Kronik hazımsızlık çeken kişilere nane çayı önerilmektedir. Nane, karın kaslarını ve bağırsakları rahatlatıcı özellik gösteriyor. Her fincan çay için 2,5 çay kaşığı nane öneriliyor. Dilerseniz içine limon da dilimleyebilirsiniz.
Rezene rahatlığı
Rezene çayı yemeklerin sonrasında tüketilir ve midede hazımsızlık ihtimalini en aza indirir. Yemeklerin öğütülme hızını arttıran rezeneyi bir fincan su içine koyduktan sonra demlenmeye bırakarak tüketebilirsiniz.
Papatya faydaları
Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir. Ancak alerjisi olan kişilerin çok dikkatli olması gerekmektedir. Çünkü bazı kişilerde ciddi sorunlara yol açabilir.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol