RAMAZAN’A 5 VAR

11 Ayın Sultanı Ramazan’a az bir süre kaldı. Ramazan yaklaşırken ve tüm Türkiye Ramazan ayının gelmesini dört gözle beklerken, Ramazan’ın gelişini vatandaşlar kadar bekleyen bir grupta kuşkusuz fırınlar ve fırın çalışanları. Her yıl sadece bu ayda üretilen Ramazan Pidesi satışa çıkartılacak ve fiyatlar belirlenmeye başlandı. İstanbul ve Ankara’da açıklanan pide fiyatı ilimizde henüz netlik kazanmazken, Perşembe gününe kadar kesinleşmesi bekleniyor.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ve Kırklareli esnaf ve Sanatkarlar Odası ortaklığıyla belirlenecek Ramazan Pidesinin İstanbul ve Ankara’ya oranla nasıl olacağı merak ediliyor.
Pidenin kilogram fiyatı geçen yıl 7 lira 30 kuruşken bu yıl 8 lira 50 kuruş olarak açıklandı. İstanbul'da 350 gram pide fiyatı 3 liradan, Ankara'da 300 gram pide fiyatı 2,5 liradan satılacak. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesi fiyatlarını açıklarken, pidenin kilogram fiyatı geçen yıl ki fiyattan azami yüzde 16 artışın uygun olduğundan bahsetti.
Kırklareli’nde geçen yıl 275 gram pide 2 liraya satılırken bu yıl gramaj ve fiyat olarak nasıl bir değişim yaşanacağı merak konusu. İlimizde pide fiyat ve gramajının Perşembe gününe kadar belirlenmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol