Protokol eşleri “Kursiyer Tanışma ve Bahar Çayı” etkinliğinde bir araya geldi

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Aile Birliği tarafından dün Halk Eğitim Merkezi’nde “Kursiyer Tanışma ve Bahar Çayı” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in Eşi İlknur Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın Eşi Ebru Minsolmaz, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar ve eğitim alan kadınlar katıldı.
“Kursiyer Tanışma ve Bahar Çayı” etkinliği Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Bekar’ın konuşması ile başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün yapmış olduğu kurslara katılan kadınların kendileri için elçi görevi üstlendiğini belirten Bekar ”Bizlere her zaman desteklerini yakından hissettiren Sayın Valimize ve Sayın Milletvekilimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kendileri hem teknik hem fiziksel hem de manevi olarak her zaman desteklerini kurumumuza göstermekte. Kurslarımızda etkinliklerimize katılan sizler her biriniz bizim birer temsilcimiz gibisiniz. Sizler bizim etkinliklerimize katıldınız. Lütfen bizin elçilerimiz olarak çevrenize de etkinliklerimizden, yapılan kurslardan ve buradaki atmosferden bilgi vermeniz bizim için en değerli şeydir. Siz ne kadar bu faaliyetleri etrafınıza yaygınlaştırırsanız bizler daha o kadar insana ulaşabiliriz. Biliyorsunuz bütün kurslarımız ücretsiz. Bu kurslarda da Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alıyorsunuz. Bunu çevrenize bizim adına aktarırsanız çok mutlu olacağız. “ dedi.

Halk Eğitim Merkezlerinin hem meslek öğrettiğini hem de sanatsal faaliyetler açısından çok güzel işler yaptığını vurgulayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in Eşi İlknur Bilgin, “Katkılarından dolayı Halk Eğitim Müdürümüze, öğretmenlerimize, kursiyerlerimize, okul aile birliği üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Halk Eğitim bizler için çok önemli. Halk Eğitim Merkezleri hem meslek öğretiyor hem de sanatsal faaliyetler açısından önem arz ediyor. İnsanı hayatla barışık hale getiren bir kurum. Kadınlarımız üretken ve bu üretkenliklerini mutlaka bir yerde değerlendirmeleri gerekiyor. Çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Ben tüm kadınlarımızı tebrik ediyorum. “ şeklinde konuştu.
İlknur Bilgin’in ardından söz alan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’ın Eşi Ebru Minsolmaz ise “ Eğitim öğretim faaliyetlerinin en önemli dallarından olan hayat boyu öğrenmenin elimizdeki ana faaliyetlerini yürüten Kırklareli Halk Eğitim Merkezimizin bu etkinliğinde sizlerle bir arada bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kadınların her alanda olduğu gibi adı üstünde hayat boyu öğrenme süreçleri de bu çatı altında devam etmektedir. Kendimizi gerçekleştirmek, sosyal ortamlara adapte olmak ve ürün ortaya koymak biz kadınların yaradılışında ve sürekliliğinde öncelikli olmuştur. Bu bağlamda bilgi ve takdir ile takip ettiğim merkezimizin tüm etkinlik, kurs ve diğer faaliyetlerinde emeği geçen başta kurum müdürümüz ve ekibi olmak üzere diğer tüm çalışanlar ve paydaşları tebrik ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında da başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı. Bir toplumun gelişmişliğini görmek istiyorsanız o toplumun kadına verdiği değere bakınız diyen Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nermin Sözer ise “Kırklareli Halk Eğitim Merkezi olarak kadınlarımıza değer veriyor ve kadınlarımızın toplumda daha iyi konumda olmaları için sosyal, psikolojik ve ekonomik yönden katkı sağlamak adına okuma yazmanın öğretildiği temel eğitim, genel kültür, ev yönetimi, güzel sanatlar eğitimi, mesleki ve teknik eğitim gibi pek çok alanda açtığımız kurslarımızla bu kutsal görevi yerine getirmeliyiz. Kadın kursiyerlerimiz olarak sizlerde kurslarımıza yoğun katılımlarınızla emek verip üretmeyi, sabrı, eğitime verdiğiniz değeri kendinizi geliştirmek adına göstermiş olduğunuz gayreti açık bir şekilde ortaya koyuyorsunuz. Bu konuda hepinizi tebrik ve takdir ediyoruz. “ dedi.
Konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bağlama kursu usta öğreticisi Ali Balı, keman kursu usta öğreticisi Arkın Efe ve ritimde kurs öğrencisi Mehmet Emin Taştekin’in hazırlamış olduğu müzik dinletisi programı sunuldu ve etkinlik sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol