Proje yapan çiftçilerimize yüzde 50 hibe desteği devletten

Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında IPARD İlleri dışında 39 İlde ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik altyapı yatırımları olmak üzere desteklenen projelerde alet ve ekipmana da destek verildiğini söyledi. Dermenci; “Bu ne demek oluyor? Çiftçimiz hayvanlarını en iyi şekilde beslemek için temin etmekte zorlandıkları yem karma – yem ezme makinalarını Devletimizin sunmuş olduğu bu %50 hibe destekli projeler sayesinde yarısı Devletten olmak üzere alabilecekler anlamına geliyor.
Devletimiz Yeni Tesis başlığı altında 2.000.000 TL, Kapasite Artırımı ve Teknoloji Yenileme başlığı altında 1.500.000 TLve Tamamlama başlığı altında 1.750.000 TL ‘ye kadar destek vermektedir.

Yetiştiricilerimiz bu projeleri iyi değerlendirirlerse yarı yarıya kar ederler dedi.
Ne tür projeler destekten faydalanır?
Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji üretim tesisleri,
Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar; Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları Destekten faydalanabilecekler.
Başvuru sahibi,
Gerçek ve
tüzel kişiler tarafından yapılır
Dermenci yaptığı bilgilendirmede;
“ÇKS veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine kayıt (konularından kırsal turizm ve el sanatları ve katma değerli ürünler hariç )
Kuruluş tüzük/ana sözleşmede belirtilen faaliyetler ile ilgili proje başvuruları yapabilir.
Kuruluş adına proje başvurusu yapacak şahıs için yetki belgesi almış olması gerekmektedir.
Ayrıca proje tutarı alt limiti en az 30.000 Türk Lirası’dır. Hibeye esas proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilir.
Proje bütçesi KDV (Katma Değer Vergisi) hariç hazırlanır” dedi.
4. Etap Damızlık Gebe Düve Projesinde Kura
Heyecanı
Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nin hayvancılığı geliştirme adına yürüttüğü “İthal Simental Irkı Damızlık Gebe Düve” Projesinde 4. Etapa gelindi.
3 Ekim Salı Günü saat:11:00 de Damızlık Birliği’nin merkez bürosunda gerçekleştirilen kura çekimleri, yine en adil ve en şeffaf şekilde herkesin şansı doğrultusunda büyük bir heyecanla gerçekleşti.
Dermenci yaptığı açıklamada; “ Bundan önce 3 etap halinde düzenlediğimiz İthal Simental Irkı Damızlık Gebe Düve Projemizde ilimizde %2 oranında olan simental ırkını geliştirmek için çıktığımız bu yolda önemli ve ciddi yollar kat etmiş bulunmaktayız. Simental Irkı Gebe Düve Projemizi kesintisiz devam ettireceğiz. Şuan 4. Etabımızdayız. Kura çekimlerimizi gerçekleştirdik. Bakım ve besleme uzmanı Emrullah Öztürk hayvanların beslenmesi konusunda simental düve alan yetiştiricilerimizi bilgilendirmesini istedik. Biliyoruz ki gebe düvelerde doğuma iki ay kala kuru dönem besleme çok çok önemli. Daha sonra hayvanlarımızı karantina çiftliğimizde ziyaret ettik. Simentallerimizi yeni sahipleriyle buluşturduk” dedi. (Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol