Proje adım adım amacına ulaşıyor!

Ağız ve diş sağlığının önemi konusunda öğretmen ve ailelerin farkındalıklarını artırmak,  okul öncesi çocukların diş muayenesinden korkmasını engellemek  ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından hazırlanan “Diş Hekimimi Seviyorum” projesi çeşitli etkinlikler ve eğitim faaliyetleri ile devam ediyor.

Bu kapsamda 03.01.2017 tarihinde, Hüsamettin Ateş Anaokulu ile çocuklarımızın merkeze planlanan ziyaretleri başladı.
Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;
“Çocuklar, proje kapsamında temin ettiğimiz özel servisle velileri ve öğretmenleri ile beraber merkezimize getirilmektedir. Önce eğitim salonumuzda eğitici çizgi film izleyerek ağız ve diş sağlığının önemi hakkında bilgi almaktadırlar. Diş maketi üzerinde uygulamalı olarak doğru diş fırçalama tekniklerini öğrenmektedirler. Daha sonra merkezimizi gezip, oyun parkımızda oynayacaklarla oynamaktadırlar. İlk korkularını bu ortam sayesinde atan ve aileleri tarafından izin verilen çocuklar, sevimli çizgi film karakterlerinin olduğu çocuk polikliniğimizde muayene koltuğuna alınmaktadırlar. Burada diş sağlığı muayenesi ile çürük oluşumunu önleyici florürlü jel uygulaması yapılan çocuklara ağız ve diş durumunu gösteren diş karnesi verilip, balon ve çıkartmalar hediye edilmektedir.
Faaliyetlerin bitiminde çocuklara ve öğretmenlerine diş fırçası /macunu seti hediye edilip okullarda eğitim amaçlı kullanılmak üzere; doğru diş fırçama afişi, oyun hamuru dişçi seti, çene-diş maketi verilmektedir. Çocuklar planlanan program dahilinde öğrenci servis aracı ile merkezimize getirilip, daha sonra tekrar okullarına bırakılmaktadır.
Bu güne kadar merkezimizde 359 çocuğumuz misafir edilmiş olup 350’ si kendi istekleriyle diş muayene koltuğuna oturmuş ve muayenelerini yaptırmıştır. Çocuklarımızın diş hekimi korkusunu küçük yaşta atmalarını amaçladığımız projemizde, çocukların kendi istekleriyle muayene olmaları bizleri sevindirmekte ve projemizin adım adım amacına ulaştığını göstermektedir.” (Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol