Prof. Dr. Doğan Aydal Kayagazı Üretiminin Zararlarını Anlattı

Prof. Dr. Doğan Aydal, Kırklareli Belediyesi’nin katkılarıyla Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Kayagazı Üretimi: Hidrolik Kırma Sırasında Kullanılan Kimyasalların İnsan Toprak ve Suya Zararları” konulu konferansa katılım göstermek için ilimize geldi. Prof. Dr. Doğan Aydal, konferansta kayagazı üretiminin zararları ile ilgili
katılımcıları bilgilendirdi. Aydal sunumunda, “Sanki birileri ülkemizin canına okumak için işler yapıyor” dedi.

14 Aralık Cumartesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “Kayagazı Üretimi: Hidrolik Kırma Sırasında Kullanılan Kimyasalların İnsan Toprak ve Suya Zararları” seminerine Kırklareli protokol üyeleri ve STK mensupları katılım sağladı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcılığını da yapan Prof. Dr. Doğan Aydal, kayagazı üretiminin çevreye olan zararlarını anlatmak için ilimize geldi. Seminerinde bilimsel dayanaklarla kayagazı üretiminin zararlarını anlatan Aydal, sunumu sonrasında araştırmasında kullandığı verileri Kent Konseyine hediye etti.

Prof. Dr. Doğan Aydal
Prof. Dr. Doğan Aydal, 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden “Maden Jeolojisi Yüksek Mühendisi” unvanı alarak mezun olmuştur. İngilizce eğitimini International House, Hastings; Master ve Doktora eğitimini ise İngiltere’de Leeds Üniversitesinde tamamlamıştır(1976-1980). Kısa dönem askerlik öncesi ve sonrasında, MTA Genel Müdürlüğü çeşitli birimlerinde çalışan Aydal, 1982 yılı sonunda Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nde Y. Doç.Dr. unvanı ile göreve başlamış ve 1991 yılında Doçent unvanı almıştır. 1994 yılında bir dönem ABD CINCINNATI Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümünde misafir öğretim üyesi olarak bilimsel araştırmalarda bulunmuştur. Halen Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Madencilik, Enerji politikaları, Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerine uzmandır. Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı, Başbakan Danışmanlığı, TBMM’de Danışmanlık, Sümer Holding Yönetim Kurulu Üyeliği, Kastamonu Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Senato Üyeliği ve Afrika Çalışmaları ve Araştırmaları Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevler yapmıştır. AYDAL, Amerika, Afrika, Avrupa ve Asya kıtasındaki 60 ülkede, çeşitli bilimsel araştırma, inceleme ve gezilerde bulunmuştur. Çeşitli konularda yazılmış 14 Kitabı da bulunan Aydal’ın, yurtiçi ve dışında birçok makale ve Tebliği bulunmaktadır. “Maden Savaşları”, “Petrolsüz Dünya”, “Enerji Kan Kokuyor”, “Sular Kızıl Akacak” ve “Enerjiye Açılan Karanlık Kapılar” adlı kitapları toplum tarafından çok tanınmış ve bu kitaplar üzerine 15 ayrı TV kanalında uzun süreli 70 TV programı yapılmıştır. Ayrıca bu kitaplar ile ilgili olarak birçok gazete ve dergide onlarca röportajı yayımlanmıştır. 1995 Yılında yapılan Genel Seçimlerde Prof.Dr. Necmettin Erbakan tarafından “Türkiye Milletvekilliği” için aday gösterilmiş ancak Anayasa Mahkemesinin yeni ihdas edilen “Türkiye Milletvekili” kavramını iptal etmesinden sonra, yine Erbakan’ın arzusu üzerine İstanbul 2 Bölge Milletvekili adayı olmuştur. Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yürütme Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesidir. Araştırma ve Geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Destan gibi biyografisi kayagazı üretiminin zararları edilmiş sanki hiç mi asıl konuda konuşmadı da böyle bir garip haber düzenlendi?

  2. kimden neden yanasın? 18 Aralık 2019 Çarşamba 21:00:31

    Kayagazı üretiminin en katastrofik sonuçlarının sıralandığı yorumu iç eden sansürcünün Trakya halkını ve toprağını sevdiği kuşku götürür...