Prim borcu olan Bağ-Kur’luya erken emeklilik

Emeklilik için yaşı gelmiş ve sigortalılık süresini doldurmuş ancak birikmiş prim borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur’lulara müjde. Yapılandırma kapsamındaki Bağ-Kur’lulara verilen düşük faizli krediyle artık emeklilik mümkün. Bu imkandan faydalanmak isteyenler 31 Ağustos 2017 tarihine kadar bulundukları yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezleri'ne ve Ziraat Bankası şubelerine gitmeleri yeterli.

Prim borcu nedeniyle emekli olamayan, yaşı gelmiş ve sigortalılık süresini doldurmuş Bağ-Kur’lulara yeni bir fırsat. Emekli adayları, düşük faizli krediyle borçlarını kapatıp emekli olabilecek.

Krediyle borç kapatılıp emekli maaşıyla ödenecek…

Bağ- Kur'lular çektikleri krediyle borçlarını kapatıp alacakları emekli maaşıyla ise geri ödemesini yapacaklar. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, Sosyal Güvenlik Kurumu ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol ile yapılandırma kapsamındaki Bağ-Kur'luların, borçlarını ödeyip emekli olabilmeleri adına, bir teminat göstermeden kredi kullanma imkanı sağlandığını belirtti. Sigortalılara hazırlanan kanun kapsamına giren borçlarını 30 Haziran 2017 tarihine kadar yapılandırma ve 31 Ağustos 2017'ye kadar ödeme imkanı tanındığının altını çizen Palandöken, imzalanan protokolün ardından 90 bini aşkın Bağ-Kur'luya emeklik yolunun açıldığını söyledi ve ekledi: "Bu protokolle hem yaşını, sigortalılık süresini doldurmuş ancak borcu nedeniyle emekli olamayan vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmiş olacak hem de devlet alacağını tahsil edecek. Şu an emekliliği gelmiş 90 bini aşkın prim borçlusu Bağ-Kur'lu var. Emekliliği gelip de prim yapılandırması yapacaklar için emekli maaşına bağlı düşük faizli kredi verilmesi, Bağ-Kur'lular için bulunmaz bir fırsat. Bu fırsat değerlendirilmeli."

Başvurular nasıl yapılacak?

Konuyla ilgili değerlendirme yapan TESK Başkanı Palandöken, "Mali açıdan yeterli imkana sahip olmayanlar için verilen bu kredi bir şanstır. Vatandaşlarımız 31 Ağustos 2017'ye kadar bu imkandan bulundukları yerdeki Sosyal Güvenlik Merkezleri'ne ve Ziraat Bankası şubelerine giderek faydalanabilir." dedi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol