Poyralı ve Ertuğrul’daki kültür evleri ziyaret edildi

Ahilik Haftası kapsamında dün bir heyet Pınarhisar’a bağlı Poyralı ile Lüleburgaz’a bağlı Ertuğrul Köyü’nü ziyaret etti.

Her iki köydeki kültür evlerini ziyaret edenler arasında; Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Ticaret İl Müdür vekili Mustafa Kurt, Kırklareli Bakkal ve Perakende Esnaf Odası Başkanı Hikmet Ay da vardı.
Program 13.30’da Pınarhisar’ın Poyralı Köyü’nde Kültür Evi’nde başladı. ‘Yılın Ahisi’ seçilen Niyazi Savcı eşliğinde kültür evinde yer alan yöresel ürünler incelendi, yapımları hakkında yetkililerden bilgi alındı. Poyralı Köyü’nde tamamlanan ziyaret sonrasında Lüleburgaz’ın Ertuğrul Köyü’ne geçen heyet, köy halkı ile birlikte gezdiği kültür evinde, yöresel ürünlerin önemine yönelik fikir alışverişinde bulundu.
Ticaret İl Müdür vekili Mustafa Kurt, buradaki açıklamasında, ahiliğin sosyal hayatın düzenlenmesinde etkin bir güç olduğuna vurgu yaparak; “Ahilik tarihsel geçmişimizde iktisadi hayatın, ticari ilişkilerin ve hatta milli duyguların perçinlenmesini sağlayan, millet olmanın özelliklerini tazeleyen önemli bir kavramdır. Ahi her şeyde, her ortamda, her çağda denge ve düzen tutturandır. Dağıtan değil toplayandır, yıkan değil yapandır. Dünya ve ahiret dengesini tutturandır. Ahiliğin toplum hayatındaki etkileri sadece ticari işlerle sınırlı değildir. Sosyal hayata da önemli etkileri vardır” şeklinde konuştu. Ertuğrul’daki Kültür Evi’nde yer alan dokuma ürünlerinin yanı sıra, dokuma tezgahlarında canlı olarak yapılan çalışmaları izleme fırsatı bulan ziyaretçiler, güzel duygular içerisinde oradan ayrıldılar. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol