“Potansiyelini Keşfet 18 Yaş Çok Geç” projesi başlıyor

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından gerçekleştirilecek olan “Potansiyelini Keşfet 18 Yaş Çok Geç” projesi başlıyor.

Kırklar Haber
Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden iki öğrencinin de proje kapsamında hem Kırklareli’ni hem de İmam Hatip
Lisesi’ni temsil edeceği “Potansiyelini Keşfet 18 Yaş Çok Geç” projesi başlıyor. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın hibe desteği verdiği proje Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük çabaları ile seçme ve seçilme yaşının 18’e düşürülmesi ile yakından ilgili.
2019 yılında yapılacak seçimler ve parlamentoda 18 yaşını doldurmuş tam donanımlı gençlere dünkünden daha fazla ihtiyaç olduğu gibi bir gerçeği göz önünde bulundurularak geliştirilen proje ile gençlerin politika süreçlerinde daha aktif olabilmesi adına hayata geçiriliyor.
Projeden yararlanacak olan gençlere bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlayacak öğretim, fırsat ve deneyim koşullarını gözlemleme ve deneyimlerine fırsatı verilecek.
Projeden Türkiye genelinden toplamda 140 gencin yararlandırılması planlanıyor. Projeye Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden de iki öğrenci katılıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol