Posta’nın Pazar ekinde Kırklareli vardı

Kırklareli’nin televizyon ve yazılı basınının tanınmış isimlerinden Burak Akkul, Posta Gazetesi’ndeki köşesinde hafta sonunu Kırklareli’ne ayırdı. Kırklareli’nin lezzetlerinden ve gezilmesi gereken yerlerinden örnekler veren Akkul, yurt dışına açılmadan önce son olarak memleketi Kırklareli’ni satırlarına taşımak istediğini ifade etti. “Mutlu insanlar kenti: Kırklareli”, “Bir Dünya Şehri” başlıklı yazısında özellikle büyük kentlerde yaşayanlar için Kırklareli’nin “harika bir kaçamak” olacağını vurgulayan Akkul, birçok noktası belki de bir hafta ayrılabilecek olsa da birkaç günlük kısa molalarla Kırklareli’nin durak noktalarının gezilebileceğini aktarıyor.
Yazısına; “Geçen hafta sayfamı bitirirken “Vefa sadece İstanbul’da bir semt ismi değildir” demiştim. Evet serde Çok Gezentilik var; sizlerle iki aydır Türkiye’nin yazlık rotalarını geziyoruz ama artık yurt dışına açılmak istiyor şu deli gönül... Ancak bunu memleketime uğramadan da yapmak istemedim.
Satırlarda da olsa rahmetli anamı babamı bir ziyaret edeyim, uzun yollar sonu en nihayetinde varacağım toprağımı bir göreyim, dedim... Büyük şehirde yaşayanlar için de harika bir kaçamak olacaktır bu rota... Hatta bu yazıyı, yoğun iş hayatınıza iki üç günlük huzurlu bir mola vermek için faydalı bir referans olarak da alabilirsiniz. Dünya kenti Kırklareli’ye hoş geldiniz. Pardon “oş” geldiniz” ifadeleri ile başlayan Akkul, Kıyıköy, İğneada, Dupnisa Mağarası, Arasta, Kasaplar Arası, İstasyon Caddesi, Yayla Mahallesi, peyniri, sucuğu köftesi ile Kırklareli’ni çocukluğunu geçirdiği sokakları hem yaşamına kattıkları ile hem de o günlerden bu günlere gelişimi ile anlatıyor.
Keyifli ve öz bir yazı hazırlayan Akkul, son olarak Kovit 19’a da hastalığından kurtulduktan sonra takipçilerine sosyal medya üzerinden seslendiği “Yendik Seni Korona” sözünü anımsatarak vaka sayısının düşük olduğu Kırklareli’ni bu başarasından dolayı kutluyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol