Polis Memuru Koçali Serkant Kiraz meslektaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün görevi başında kalp krizi geçiren ve kaldırıldığı Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde vefat eden Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli 49 yaşındaki Polis Memuru Koçali Serkant Kiraz, düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazı sonrası Kırklareli Şehir Mezarlığında toprağa verildi. Merhumun cenaze törenine ailesi, Kırklareli protokolü ve mesai arkadaşları katıldı. 

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nde 2012 yılından bu yana çeşitli görevlerde bulunan son olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli Polis Memuru Koçali Serkant Kiraz, 2 Ocak 2023 Pazartesi günü geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı hastanede vefat etti. Kiraz’ın ölümü başta ailesi olmak üzere meslektaşlarını hüzne boğdu. Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne akın eden Kiraz’ın meslektaşları dünde son görevlerini yapmak üzere Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törende hazır bulundu. Kırklareli Valisi Birol Ekici başta olmak üzere Kırklareli protokolünün tamamının katıldığı tören Gazi Mustafa Kemal Atatürk, şehitler ve görevi başında vefat eden Kiraz için saygı duruşunda bulunulması ile başladı.
Törende Kırklareli İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu bir konuşma yaparak Kiraz’ın tam bir görev adamı olduğunu, polisliğin onun için bir hayat tarzı olduğunu söyledi. Çengeloğlu, “Dün 2 Ocak 2023 Pazartesi günü görevi başında rahatsızlanması üzerine hastaneye sevk ettiğimiz Serkant Kiraz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp krizi nedeniyle vefat etmiştir. Bugün görevi başında vefat eden arkadaşımızı ebediyete uğurlanmak için toplanmış bulunuyoruz. 2001 yılında göreve Ankara’da başlayan Koçali Serkant Kiraz, Ağzı ilinde şark görevini yapmış, 2012 yılından beride Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevini yapıyordu. Kendisini devletine sadık, dürüst, çalışkan bir görev adamı olarak tanımıştık. ‘Polislik sadece bir meslek değil aynı zamanda bir hayat tarzıdır’ özdeyişine uygun bir hayat sürdü ve görevi başında vefat etti. Kendisinin meslektaşları olarak daima bu şekilde hatırlayacağız. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Ailesine ve teşkilatımıza, milletimize sabırlar dilerim” dedi.
Milletimizin huzuru ve güvenliği için çalıştı
İl Emniyet Müdürü Çengeloğlu’nun ardından Kırklareli Valisi Birol Ekici bir konuşma yaptı. Ekici, “Çok üzgünüm. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum. Bugün çok üzgünüz çünkü milletimizin huzuru ve güvenliği için vatanın dört bir yanında çalışan polis memurumuz Koçali Serkant Kiraz’ı ebediyete uğurluyoruz. Ben herkesi polis memurumuz için dua etmeye çağırıyorum. Tekrar Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kırklareli İl Müftüsü Yusuf Eviş, Kiraz için dua okudu. Kiraz’ın tabutu arkadaşlarının omuzlarında cenaze arabasına yüklenerek Hızırbey Camii’ne götürüldü. Burada kılının ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrası Kiraz’ın naaşı Kırklareli Şehir Mezarlığında defnedildi. 
Şanlıurfa 1974 doğumlu Polis Memuru Koçali Serkant Kiraz, 2012 yılından bu yana Kırklareli’nde görev yapıyordu. Son olarak Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli Kiraz, evli ve 3 çocuk babasıydı. (H.Murat Taner - F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol