Plana 2.80 eklendi

1/25000 ölçekli Kırklareli İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 7. maddesi uyarınca onaylandı. Planın "Genel Hükümler" başlığı altına eklenen 2.80. maddesi ile OSB ve Islah OSB'lerde yeterli yer kalmaması durumunda mevcut sanayi alanlarında da tesis kurulabilecek. 

Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün web sitesinden planda yapılan değişiklik kamuoyuna duyuruldu.
"Çevre Düzeni Planı Değişikliği" başlığı ile yapılan duyuruda 1/25000 ölçekli Kırklareli İli Çevre Düzeni Planında yer alan değişikliğe ilişkin Plan Raporu ve Değişik yapılarak eklenen 2.80. maddesi yer aldı. Söz konusu madde de şu ifadeler bulunuyor;
"2.80. Planlama alanında, 4562 sayılı OSB Kanunu kapsamında ilan edilmiş OSB veya Islah OSB alanlarında doluluk %75 oranına ulaşıncaya kadar; OSB alanları dışındaki mevcut planlı sanayi alanlarında yeni sanayi yatırımlarına izin (ÇED, Ruhsat, Yapı Belgesi vb.) verilemez. Ancak OSB veya Islah OSB olarak ilan edilmiş alanlarda, ilgili OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından OSB'de talep edilen tesis için uygun büyüklükte parsellerin bulunmadığına ilişkin yazılı belgenin Bakanlığımıza sunulması durumunda, Valiliğin teklifi ve Bakanlığın uygun görüşü ile mevcut planlı sanayi alanlarında yer seçimi yapılabilir."
Plan Değişikliği Raporu
Söz konusu değişikliğe ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporun 4. maddesinde de yapılan değişikliğe ilişkin şu açıklama veriliyor;
"4. 1/25 000 ÖLÇEKLİ ÇEVRE DÜZENİ PLANI DEĞİŞİKLİĞİ
Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı ve Kırklareli İli 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın çevre kirliliğine ilişkin kararları ve sanayi gelişiminin kontrol altına alınarak düzenli gelişimin sağlanmasına ilişkin kararları doğrultusunda, Kırklareli İli 1/25 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı-Plan Hükümlerinin 2. GENEL HÜKÜMLER" başlığı altında: "2.80. Planlama alanında, 4562 sayılı OSB Kanunu kapsamında ilan edilmiş OSB veya Islah OSB alanlarında doluluk %75 oranına ulaşıncaya kadar; OSB alanları dışındaki mevcut planlı sanayi alanlarında yeni sanayi yatırımlarına izin (ÇED, Ruhsat, Yapı Belgesi vb.) verilemez. Ancak OSB veya Islah OSB olarak ilan edilmiş alanlarda, ilgili OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı tarafından OSB 'de talep edilen tesis için uygun büyüklükte parsellerin bulunmadığına ilişkin yazılı belgenin Bakanlığımıza sunulması durumunda, Valiliğin teklifi ve Bakanlığın uygun görüşü ile mevcut planlı sanayi alanlarında yer seçimi yapılabilir." hükmü düzenlenmiştir."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Bu demektir ki yıllardır nüfusu Lüleburgaz'dan az olan Kırklareli Üniversitesi ve OSB'siyle öne çıkacak kaçınılmaz gelişimle birlikte dilerim ki köylünün arazileri ucuza ellerinden alınmasın. Temiz bir sanayi olur inşallah.